POVESTI DIN CASA TIFF 2012

Înainte de potop / Test-drive la SONY Workshop

De fiecare dată când mă las pradă convingerii că nu se mai poate inventa nimic nou, ceva vine și mă contrazice. Poate fiindcă nici eu nu sunt întotdeauna la curent cu ultimele jucării tehnologice sau poate fiindcă m-am obișnuit să cred  că asta e treaba băieților isteți care intră în ședințe și propun proiecte, au idei faine pe care le scriu pe șervețele (...eu așa mi-i închipui).

Am trecut sâmbătă după-masă pe la TIFF Lounge la Workshop-ul SONY, să văd ce mai e nou în materie de echipamente video. Cum mă așteptam, am salivat cu toții în timpul prezentării ultimelor răcnete tehnice - scuzați imaginea auditivă într-un domeniu vizual. Eu, ca un șofer amator într-un salon cu mașini de cursă, alții ca niște piloți foarte buni, nemulțumiți de rachetele lor. După o prezentare scurtă, am văzut câteva exemple superbe de super slow motion, imagini de genul celor pe care le vezi din când în când pe Discovery - cu diferența că nu observai un șarpe înghițind o suricată, ci fântânile din Piața Unirii înghițind mânuțele unor fetițe.

La final, am fost invitați la un test-drive al camerelor aduse în cort. Recunosc că m-am mulțumit doar să privesc de pe margine cum ceilalți băteau nerăbdători din picior, stând la rând. Tuturor șoferilor amatori le-ar plăcea să se urce în mașina aia sclipitoare de curse, dar niciunul n-ar putea nici s-o stăpânească și nici s-o aprecieze la valoarea ei adevărată. Eu așa cred...

Simina Pițur. VOLUNTAR BLOG TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari