POVESTI DIN CASA

Hai la cine-mall!

Scris de Flavia Dima

Azi, Croaziera lui Daneliuc m-a purtat hăăt, departe de vâltoarea centrului tocmai până la Cinema City-ul din Iulius Mall - o ocazie numai bună de a afla cum se petrec lucrurile pe acolo.

Spectatorii au fost un pic mai greu de distins din cauza fluxului imens de vizitatori ai mall-ului (în definitiv, este totuși duminică). Totuși, n-a fost greu de remarcat faptul că marea majoritate a acestora au ales proiecția filmului de la TIFF - un semn nu bun, ci foarte bun, după părerea mea.

11354877_10206781062073723_380569110_n

Raluca și Antheea, o parte din fetele din echipa care se ocupă de proiecțiile de la Cinema City. Nu, nu am iPhone.

Am aflat că la Iulius Mall lucrează un total de 15 voluntari din varii departamente (location, ticketing, screening și altele), iar numărul de filme care rulează în sălile special rezervate pentru TIFF variază între 3 și 6 per zi. Coordonatoarea activității de la Iulius este Raluca Gânceaunu, proaspătă masterandă în ingineria și  managementul construcției, dar a cărei pasiune imensă pentru lumea filmului a purtat-o prin lumea interioară a festivalului încă din clasa a zecea.

Apropo de liceu, am găsit-o aici și pe simpatica voluntară de la screening Antheea Chiorean, care acum este la primul ei TIFF. Prima oară și-a dorit să facă parte din echipa de voluntari în clasa a zecea, însă, atunci încă nu avea vârsta minima necesară înscrierii. Nicio problemă - cu o răbdare de fier, a așteptat vreme de doi ani de zile să se alăture marii echipe, ocazie pe care nu a dorit să o rateze. Ce-a găsit? O oportunitate „foarte interesantă și exciting”, care a ajutat-o să înțeleagă mai bine ce înseamnă munca în echipă și responsabilitatea.

Mâine, retrospective Mircea Daneliuc ia o mica pauză, dar programul de la Iulius rămâne neschimbat. Vă așteptăm!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima