POVESTI DIN CASA TIFF 2013 TIFF 2014

Filme TIFF pe ultima sută de metri

TIFF se termină astăzi... Ştim, e trist, am vrea şi noi să mai dureze, dar nu avem ce să facem. Pentru ca despărţirea să fie mai dulce, vă recomandăm câteva filme.

Dacă sunteţi în zona Cinematografului Florin Piersic, de la ora 18:00 rulează Prince Avalanche, un film american în regia lui David Gordon Green, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la festivalul din Berlin. Filmul vorbeşte despre izolare şi cât de greu o suportă unii.

Much Ado About Nothing începe de la 18.30 la Casa de Cultură a Studenţilor. Enedick şi Claudio se îndrăgostesc de Hero şi Beatrice, fiica, respectiv nepoata guvernatorului Messinei, Leonto. O serie de evenimente tragice au loc pe tot parcursul filmului, dar poate dragosta va reuşi să-nvingă.

La Cinema Victoria rulează Pântecele tău, de la ora 20.oo, un film filipinez aflat în regia lui Joss Whedon. Shaleh a pierdut a treia sarcină. Nu mai e tânără şi îi e teamă că nu va reuşi să aibă un copil. Pentru că soţul ei îşi doreşte foarte tare unul, ea se decidă să-i găsească o patenere. În ajunul celei de-a doua căsătorii a soţului, Shaleh e mistuită de gelozie.

La Cinema Arta, începând cu ora 19.00 puteţi urmări Foxfire. Confesiunile unei găşti de fete. În 1955, într-un mic oraş muncitoresc american, o gaşcă de fete decid să-şi trăiască viaţa upă propriile reguli. Ele devin banda Foxfire, dar libertatea se plăteşte.

La Cinema City e Deflorarea Evei van End, de la 17.00, o călătorie în căutarea pefecţiunii realizată de familia Van End. La Odeon Cineplex rulează Ceasul rău, pisica neagră de la 17.30.
La închiderea oficială se proiectează Kon-Tiki de la 21.45. Mai multe detalii vă ofera colega Christine-Marie Turcu aici.

Mihaela Creţu, voluntar Blog TIFF

1 Comentariu

  • Salut,
    Există vreo posibilitate legală ca să obținem în format digital (exact cum s-au proiectat de altfel) filmele pe care nu am reușit să le vizionăm? Contra cost, bineînțeles, doar nu poate să coste o descărcare mai mult decât un bilet de cinema. 😀 Eu aș prefera să avem acces la toate filmele proiectate pe TIFF, poate se va găsi o modalitate pentru asta. Altfel vom fi nevoiți să le descărcăm ilegal, prin torrent, fapt după care nu va câștiga absolut nimeni.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari