POVESTI DIN CASA

EMMA STĂNESCU: „TIFF-ul e viața mea de zi cu zi, dar parcă dintr-un alt film. Mai dulce”

Scris de Maco
Când în toată nebunia pregătirilor de la CASA TIFF vezi pe cineva zâmbind cu un tort în mână, n-ai cum să nu te întrebi de unde i se trage...
Și când îți arată ce comoară are în cutie și n-are cuvinte să-și exprime bucuria, începi să pui întrebări.
collage tort
Am descoperit tortul PORTOCALA MECANICĂ zilele trecute și l-am admirat minute bune, după care am vrut neapărat să aflu cine-i în spatele acestui minunat cadou pentru TIFF și cine-i așa de priceput la dulciuri și pasionat de TIFF să vină cu o astfel de idee.
Faceți cunoștință cu Ema Stănescu, absolventă de Teatru și Televiziune, amatoare de dulciuri si super cinefilă. Nu lipsește de la TIFF sub nicio formă - a rezistat să-și scrie licența printre filme, nunta și-a programat-o tot la fel, iar acum împarte cu soțul o afacere frumoasă - EMMA CREMMA (www.facebook.com/emmacremma).
Se face vinovată de un super proiect care de doi ani aduce la Demmers produse speciale, disponibile doar în perioada festivalului. Acum vă invită să gustați deja cunoscutul Coffee Drama, noul A Clockwork Orange și o  delicioasă brioșă de ciocolată cu cremă de brânză și cacao,  decorată cu popcorn.
emmacremma-tiff-2015-2
Emma nu e genul de om care să creadă în drumurile bătătorite și pasiunile neîmplinite. S-a gândit, cumva, multă vreme, la ideea asta simpatică, și la momentul oportun a pus-o în aplicare.
„E un curent foarte la modă între tineri, să se lase de facultăți pentru că diplomele oricum "nu au valoare". Eu cred că dimpotrivă, orice educație te formează în primul rând ca om, și niciodată în viață nu știi în ce fel și pe ce drum te vei întoarce. Eu am terminat Facultatea de Teatru și Televiziune, și chiar dacă acum avem o mică afacere aparent în cu totul și cu totul alt domeniu, acest proiect a pupat ambele mele pasiuni (arte și deserturi). Cum mi-a venit ideea acestui proiect? Nu știu, cred că s-a format în foarte mulți ani, și într-o zi a ieșit la suprafață.”
IMG_0687-rawexp
„În 2013 le-am propus prietenilor noștri de la Demmers un produs special, disponibil doar pe perioada TIFFului, care sa marcheze festivalul în munca noastră de zi cu zi. Așa s-a născut La Mustață www.facebook.com/lamustatacluj, și o scurtă ședință foto improvizată la noi pe balcon: role de film, cheesecake, brioșe, fructe, bezele.”

emmacremma-6588-Edit-Edit
„Anul trecut am decis să ducem povestea mai departe, și să creăm un scenariu. Coffee Drama e o poveste despre o crimă pasională a cărui victimă e un tort cu ciocolată, cremă mascarpone, cafea și sos de căpșuni. Personajul e un criminal în serie, care după ce și-a "devorat" victima, își alege una nouă. (VEZI AICI ALBUM)
Anul acesta s-a implicat și  fotograful Radu Sălcudean, de la Ciorchin în proiectul nostru. Împreună am făcut o fotografie conceptuală: un tort în formă de brioșă, acoperit în popcorn. În spate se vede Alex (Portocala Mecanică), pândind tortul nostru de ciocolată și portocale.”
emmacremma-tiff-2015-3
„Am marea șansă și bucurie să fiu soția unui om foarte talentat și creativ (un "bărbat bine"), care se ocupă de toată partea de imagine (fotografie, site, Facebook etc), și împreună cu el am făcut toate aceste proiecte. Împreună alegem subiectele, pregătim ședințele foto, ne consultăm, ne ironizăm, ne stresăm, și ne bucurăm. E un proces frumos, să creezi ceva alături de omul iubit.”
collage EMMA CREMA
Ce ați pregatit pentru TIFF 2015  și unde poate găsi lumea aceste prajituri?
 
Anul acesta avem două produse noi. 
Aluzia la A Clockwork Orange de pe afiș ne-a dus cu gândul la un tort cu portocale și ciocolată neagră. Și ca o căsătorie din rai, Demmers tocmai ne făcuse o propunere de a include în meniul lor tortul Sacher - un tort foarte fin, servit cu un strop de dulceață de portocale și un moț de frișcă.
Celălalt produs e puțin mai jucăuș, mai "funky" - e o brioșă de ciocolată cu cremă de brânză și cacao, și decorată cu popcorn. Am reușit să includem ambele produse în fotografia despre care discutam adineaori.
Am păstrat în meniu la Demmers și tortul Coffee Drama (ciocolată și cremă mascarpone cu cafea) de anul trecut, tortul Funky Peanut (ciocolată și unt de arahide) și tortul care pentru noi e de tradiție - Tortul de morcovi. Tot în ceainărie găsiți și două produse cu matcha - Matcha Cheesecake la borcan, și Biscuiți crăpați cu matcha. La standul Demmers din Piața Unirii și de la Depozitul de filme veti putea asorta lângă un ceai sau o cafea și un cookie imens de ciocolată cu zahăr pudră, numai bun de luat la mână în drum spre film. 
Cât de TIFFară ești? 
Mi-am scris una dintre licențe la laptop pe hol la Republica, stând pe jos, așteptând să înceapă următorul film. În timpul ediției TIFF.11 ne-am spus da la starea civilă tot între două filme la TIFF. Iar de când am deschis laboratorul de cofetărie EmmaCremma, mă ambiționez să pun în cuptor un blat, să fug la film până se coace, și să mă întorc la timp pentru a-mi termina comanda.
La ora la care scriu acest text (vineri seara, ora 22.45),  tocmai am pus în cuptor un tort Sacher, mă îmbrac din mers, fug la cinema Florin Piersic să văd filmul „Mlaștina”, și urmează să mă întorc undeva după ora 1.00 pentru a-l termina. TIFFul e viața mea de zi cu zi, dar parcă dintr-un alt film. Mai dulce. 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco