POVESTI DIN CASA TIFF 2013

Dorina Chiriac și Ada Milea îl aduc pe Apolodor la castel

Mâine-i minunata zi de 1 iunie. Cu ocazia asta, în cadrul Weekendului la Castel, TIFF are onoarea să vă prezinte un show mai atipic, care a trecut prin mai toate teatrele din țară (și chiar și-n câteva de afară, în limba engleză). Este vorba de „Apolodor”, după celebrul pinguin al lui Gellu Naum.

Ada Milea este un artist care nu are nevoie de prea multe prezentări. A terminat actoria la Târgu-Mureș, a făcut o tonă de coloane sonore (pentru care a luat și premii, normal), a scos 10 albume (dintre care „Quixote” are și o variantă în engleză) și a cântat peste tot pe unde a fost chemată. E recunoscută pentru modul extrem de teatral în care-și organizează show-urile, dar poate cel mai important lucru când vine vorba de creația ei sunt versurile foarte tongue-in-cheek.

Dorina Chiriac, la fel ca Ada Milea, a terminat actoria. Doar că ea a terminat-o la București. E recunoscută și iubită pentru o mulțime de roluri în treatru și film - mie unuia mi-a rămas în minte prestațiile din „Furia” (r. Radu Munteanu), „Niki Ardelean colonel în rezervă” rolul Noricăi din „Terminus Paradis”, film în regia lui Lucian Pintilie. Pentru rolul ăsta a primit premiul pentru debut din partea Asociației Criticilor de Film din România și premiul pentru cea mai bună actriță din partea Uniunii Cineaștilor din România. Poate v-o amintiți și din „Martor Ocular” sau „Amen”, amândouă în regia lui Costa Gavras. La fel de important e că o puteți vedea destul de des în concerte cu Ada Milea.

Mâine, de la 17.30, veți avea ocazia să le vedeți (din nou) împreună și, mai ales, să le auziți pe aceste minunate doamne la Castelul Banffy din Bonțida, în cadrul programului Weekend la Castel. Ne vedem acolo. MUST SEE!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste