POVESTI DIN CASA

Distracție cu „Două Lozuri” în Unirii

Scris de Iulia Vlad

Ieri, la Unirii Open Air, ne-am bucurat de a doua proiecție a comediei Două Lozuri (regia Paul Negoescu) de săptămâna asta. Au fost prezenți aproape toți membrii echipei - una dintre cele mai numeroase echipe prezente la TIFF. A rulat în întâmpinare și un scurtmetraj surpriză al lui Dan Chișu dedicat lui Negoescu.

Ploaia ne-a speriat puțin la început, dar s-a liniștit fix când a început să ruleze filmul și cred că Paul e mulțumit, dacă ne amintim ce ne zicea înainte de festival: "Dacă totul va merge bine, dacă nu va ploua, dacă se va vedea și se va auzi bine, cred că reacția publicului va fi bună.". Așa a fost, dar nu numai datorită condițiilor meteo. A fost cel puțin entertaining și funny să îi vedem pe cei trei crai- Boguță, Bucur și Papadopol cum pornesc într-o aventură absurdă într-o Dacie recondiționată pe urma unui bilet la loto de 6 milioane de euro.

echipa scurtmetrajului surpriza de Dan Chisu

Echipa scurtmetrajului surpriză

În deschidere a rulat scurtmetrajul lui Dan Chișu dedicat lui Negoescu, bazat pe o scrisoare deschisă a tânărului regizor, în care Tudor Giurgiu e răpit de trei tineri cinefili supărați pe industria de film, aspiranți la premii pe la festivaluri de film. Comentariile membrilor echipei au fost super haioase. Iată o mostră „Îmi pare rău și-mi cer scuze și promit să nu mai apar niciodată în chestiile astea.” a spus unul dintre ei. Am aflat că au filmat timp de o zi jumate și l-am văzut și pe Giurgiu în scena în care polițistul l-a întrebat "cum ziceai, pe tine te cheama Giurgiu sau ești din Giurgiu?".

Q&A-ul de după i-a adus pe aproape toți membri echipei care sunt "într-un fel producători, co-producători sau producători asociați, fie au venit neplătiți fie au venit plătiți cu puțini bani fie au aduc bani de acasă", a spus Negoescu. "Atunci când lucrezi nepresat de succes sau de nevoia de a-ți scoate banii lucrezi ult mai relaxat și cu mai multă voie bună", a spus Dragoș Bucur. Distribuția filmului i-a inclus pe absolvenții școlii de actorie fondată de Bucur, Boguță și Papadopol, mulți dintre ei fiind la primul lor film din proiectul de diplomă.

doua lozuri

Echipa filmului Două Lozuri

Filmul va intra în cinematografe din 7 octombrie și dacă mergeți în număr cât mai mare la cinema, Dorian Boguță îl va ruga pe Negoescu să facă un sequel.

P.S: Chiar dacă Alexandru Papadopol nu a fost prezent în Unirii, ne-am întâlnit cu el și mâine vă povestim pe îndelete tot tot tot.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Iulia Vlad