POVESTI DIN CASA TIFF 2012

De-ai fost bun, cu bursă pleci/ După oameni, după melci

La intrare-n cinema foială mare era

Cei care tocmai au ieșit de la proiecția specială Nunta de piatră se grăbesc cu catalogul AperiTIFF în mână spre următoarea proiecție. Sau spre celebra Vărzărie, pentru o splendidă cină.
Intrarea de la Cinema Florin Piersic e înțesată de cei care vor să fie acolo la ultima ocazie de a viziona Despre oameni și melci și printre ei Geraldine Chaplin, Ion Caramitru, Dieter Kosslick - directorul Festivalului de film din Berlin, Florin Piersic, Corina Șuteu, Bobby Păunescu.

Cred că nici la Star Wars ăla nou n-a fost atâta îndeseală de persoane pe metru pătrat câte sunt acum în sala Florin Piersic!  S-au inserat inclusiv rânduri de scaune în plus pe intervalul din mijlocul sălii, să fie pentru toată lumea.
Înainte de proiecție, într-un moment încărcat de emoție, Corina Șuteu, Mihai Chirilov, Tudor Giurgiu și Bobby Păunescu prezintă proiectul Bursa Alex. Leo Șerban și pe câștigătorul ei, Cătălin Olaru, critic de film la revista Cultura.

 În joc de umbre și lumină cel ce-a fost, cei ce-or să vină

În timpul proiecției atmosfera e ca la vizionare-ntre prieteni. Se aplaudă, se râde copios, sesizez chiar și niște intenții de a acompania vocal coloana sonoră a filmului - mai ales când se aud primele acorduri din Drumurile noastre toate. Aproape că simt în ceafă (am găsit loc numai în primul rând) pesiunea privirilor ațintite către ecran. Am părăsit Cinema Florin Piersic încântată, amuzată și înduioșată: „Vivră amem lieternite sevivră o jurlejur” (Emil Cioran, citat de Dorel Vișan în rolul Directorului din Despre oameni și melci).

Ne foim, ne învârtim locuri bune să găsim

Laura Bucur, voluntar blog TIFF

 

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari