POVESTI DIN CASA TIFF 2013

Muzica face casă bună cu filmul. CRISTI BUSUIOC

De ceva vreme Clujul mustește de dorința de distracție, de petreceri nebune cu lume multă și muzică bună. Sau cel puțin așa pare. Dacă te oprești să asculți ce discută cei care se opresc în fața afișelor concertelor TIFF ce tronează mândre pe geamurile de la Hotel Continental, afli că marea lor majoritate nu știu cum să se împartă între ele, dar în topul Attenting 100% se află The Tiger Lilies și Sofa Surfers.

Pentru prezențele muzicale de la Cluj îi mulțumim colegului CRISTI BUSUIOC, Artist & Music Coordinator.
Coordonez tot ce ține de artiști, muzică și concerte - de la primul contact cu artiștii care vor performa în cadrul TIFF 2013 până la detaliile de producție, tehnice, catering și buna organizare a tuturor evenimentelor muzicale. Aș vrea ca toate concertele să fie niște momente pe care oricine să și le amintească mereu cu plăcere.

Cristi s-a împrietenit cu TIFFul de la prima ediție, dar în echipa festivalului a intrat oficial în Februarie 2013, neoficial cam de 2 ani (Anul trecut am fost un simplu colaborator pt booking-ul trupei Laibach). N-am avut nevoie de vreo motivație sau invitație specială. Sunt prieten cu Tudor Giurgiu de pe vremea Atomic-ului (Atomic TV) și consider că muzica face casă bună cu filmul.

Pentru Busuioc (vă reamintesc stilul de comunicare în echipă – după numele de familie), TIFF este unul dintre cele mai importante evenimente culturale autohtone și poate cel mai mare eveniment de imagine pentru România.

Aici ai parte de Atmosfera ca afară! La TIFF întâlnești Oameni frumoși și fericiți! La TIFF trăiești Regretul că minutul are doar 60 de secunde, ora doar 60 de minute, ziua doar 24 de ore și ca magia festivalului durează NUMAI 10 zile!

Nu petrece non-stop, cum ar părea, dar tot n-are vreme de mers la filme. Singura proiecție pe care a urmărit-o cap coadă și care i-a rămas în minte la TIFF a fost „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”! Mi-am dorit un flashback al perioadei pe care am trait-o în copilarie pentru a aprecia la adevărata valoare momentul actual...

Până una alta, trebuie să se adapteze la ritmul TIFF. Și nu singur. O să încerc să mă obișnuiesc să-mi car laptop-ul dupa mine toată ziua. Aaaa, și încărcătorul de mobil. Avand în vedere ca si soția mea (n.r. Silvia Aștilean) face parte din echipa TIFF, anul acesta a trebuit să facem tot felul de “trickuri familiale” pentru ca băiatul nostru să nu sufere de lipsa ambilor părinți. În concluzie, pe perioada TIFF-ului el va beneficia de o saptamană de vacanță bonus.

Chestia cu adaptarea, vă zic, e o falsă problemă: până la 40 de ani câți poartă cu mândrie în plete, Cristi Busuioc a făcut o mulțime de lucruri. Nu am vrut să devin nimic în mod special; știu că am devenit un MARE pasionat de muzică prin clasa a 7-a.

După ce-a absolvit liceul (secția chimie-biologie), s-a ținut 4 ani de Facultatea de Medicina, apoi de Facultatea de Chimie Industrială și a început drumul autodidact în Music Business. A fost Radio DJ & realizator de emisiune, sound-designer la diferite studiouri de producție audio-video și la Pro TV, din anul 2000 își spune owner și fondator al propriei companii de management artistic, iar din 2004 este senior partner, promoter și booker la One Eventcompanie ce a organizat concerte cu artiști internaționali precum Placebo (de 2 ori), Massive Attack (de 2 ori), Muse, Suede, Bryan Ferry, UNKLE, Gogol Bordello (de 2 ori), Apocalyptica etc În viața de zi cu zi își petrece, așadar, cel mai mult timp cu muzica, între două joburi. Adică e  Artist Manager (AB4, The Mono Jacks, Shukar Collective, Liar, Coughy, Zmei Trei, Pixels, Han Drabur & Borealis) la The Funky Management și senior partner, promoter & booker la One Event.

Dedicația lui Cristi îmi amintește nu doar de una din trupele mele favorite, ci mai ales de frumoasele și feluritele momente petrecute absolut întâmplător  împreună cu el, Aștilean, Bujgoi, Giurgiu, Boghean, Buzaș și alte suflete muzicalmente pereche.
Fără prea multă vorbă: Să alungăm norii împreună!

PS. nu uitați de:

  • Elena Mîndru Quintet • Sâmbătă, 1 iunie, ora 22:00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei

Elena Mîndru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Grațian Silaghi – tobe

  • Cine-concert „Bagdad Fantaisie” • Sâmbătă, 1 iunie, ora 18.00, Cinema Florin Piersic • Duminică, 2 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. În închiderea Zilelor Francofoniei la TIFF, prezentate de TV5 Monde și Institutul Francez din Cluj. Intrare liberă
  • Patricia Kaas - Ma vie/ My Life • Luni, 3 iunie, 21.30, Casa TIFF. Intrare liberă. Un documentar regizat de Horst Mühlenbeck despre una dintre cele mai de succes cântărețe franceze.
  • Gilad Abro Trio • Marți, 4 iunie, 22.00, Casa TIFF - terasă. Intrare: 15 lei. Gilad Abro – contrabas; Omer Klein – pian; Amir Bresler - tobe
  • The Nuggers • Miercuri, 5 iunie, 00.00, Club Casa TIFF • 23.00 - petrecere „Lună Plină”, dedicată Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan • Concertul și petrecerea vor fi precedate de proiecția filmelor selectate în Competiția Locală TIFF 2013, care va începe la 21.30, pe terasa Casei TIFF. Intrare: gratis, pe baza biletului la filmul Doomsday Book, sau la prețul obișnuit de 10 lei
  • Țapinarii • Joi, 6 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
  • Luiza Zan & Dan Byron- Live Acoustic Duo • Vineri, 7 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
  • Autumn Hotel • Sâmbătă, 8 iunie, 22.00, Casa TIFF. Intrare: 10 lei

Biletele s-au pus în vânzare, începând din 24 mai, pe www.biletmaster.ro .

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco