POVESTI DIN CASA TIFF 2013

Clujul respiră TIFF!

La TIFF 2013 VEDETELE SUNT FILMELE! E primul lucru pe care l-a subliniat Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului. Într-o ediție de criză, TIFF n-a făcut rabat de la calitate, dimpotrivă. A renunțat la marile și atrăgătoarele nume ale scenei mondiale, în favoarea filmelor bune, a oaspeților importanți din industria cinematografică, a evenimentelor speciale conexe - lansări de carte și DVD, în favoarea locațiilor de vizionare, în favoarea concertelor adresate publicului larg.

CLUJUL RESPIRĂ TIFF! E al doilea lucru de remarcat, pentru că de simțit se simte prin toți porii. Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a multumit în această seară la Gala de Deschidere care a avut loc la Ursus Open Air tuturor celor care au făcut posibil evenimentul și în acest an, în special iubitorilor de film din Cluj.

TIFF 2013: CEA MAI FRUMOASĂ PROVOCARE. E primul an în care CASA TIFF e plină de muzică și așteaptă lumea la concerte și tot felul de manifestări, iar Bonțida găzduiește un weekend întreg de ateliere, show-uri culinare, muzică, proiecții. Mâine, după prânz, veți întâlni la Bonțida copiii romi de la Patarât care vor avea ocazia, prin intermediul TIFF să se bucure de prima lor experiență cinematografică și de toată atenția celor care simt nevoia să se alăture acestui proiect inimos. Sperăm să ni se alăture cel puțin 1600 - câte locuri au fost ocupate în această seară la Ursus Open Air, la proiecția din deschiderea TIFF 2013.
Dați o fugă în weekend la Bonțida, mergeți la filme (găsiți recomandările lui Mihai Chirilov și ale colegilor noștri de la APERITIFF în numărul de astăzi al ziarului festivalului), distrați-vă musai la concerte și bucurați-vă de TIFF 2013!


Să le spunem BUN VENIT oaspeților festivalului sosiți astăzi. Iată câteva din numele pe care le veți regăsi pe ecusoanele ce se plimbă la Cluj:

Pablo Berger
Dorina Chiriac
Adina Militaru
Sebastian Condurache
Eduard Harris
Ioana Mischie
Serban Mestecaneanu
Eva Pervolovici
Aurélia Poirier
Brice Cauvin
Thomas Rosso
Julie Tingaud
Belinda Leduc
Sylvain Coisne
Frederic Boyer
Vanessa McMahon
Sonja Polligkeit
Gregor Matuschek
Kamal Ajafari
Suzy Gillett
Mahdi Fleifel
Carol Morley
Angela Christlieb
Andy Taylor
Alex Hogg
Greg Hall
Cairo Cannon
Richard Goldgewicht
Stefan Hambrook
Daina Pusic
Helen Louise Rowles
Reka Posta
Daniel Nickson
Chi-Keung Yu
Tina Shand
Antonio Duran
Rahdy Elwan
Seemab Gul
Inesa Ivanova
Johanna Copping
Ellis Freeman
Margaret Glover
Luke Schiller
Andrew Smith
Antoine Bagnaninchi
Corina Suteu
Yiftach Klein
Zacharias Mavroeidis
Svetoslav Stoyanov
Genestine Arnaud
Edward Lachman
Denis Côté
Nik Powell
Mona Nicoara
Borislav Kolev
Christos Stergioglou
Elina Psykou
Yannis Papadopoulos
Eliza Hittman
Furio Fossati
Tomer Pawlicki
Catharina Verhoeven
Ana Guevara
Leticia Jorge
David Lambert
Maricke Nieuwdorp

1 Comentariu

  • [...] La ora 17.00 voi fi la TIFF Lounge, special guest: Mihai Chirilov, director artistic TIFF. Discuția este moderată de Mihnea Măruță. Un material despre întâlnire va apărea pe Blog TIFF diseară. Urmăriţi şi celălalte postări, avem o echipă frumoasă, tânără şi energică, coordonată de Anca Macoviciuc, Producer Matinalii Radio 21, care se străduieşte să acopere cât mai multe evenimente TIFF. Pe lângă cele 190 de filme din 53 ţări, avem şi o gamă largă de concerte, expoziţii, lansări de carte şi DVD-uri, proiecte ca Transilvania Talent Lab (TTL) şi 10 pentru film, plus alte evenimente speciale. Clujul respiră TIFF! [...]

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco