POVESTI DIN CASA TIFF 2014

Canibal la TIFF cu Olimpia Melinte

canibal_still_1Staţi liniştiţi dragi cinefili şi TIFFani, nu ne mănâncă nimeni şi nici vreun invitat surpriză de acest gen nu-i trecut pe guest list. E doar vorba de unul dintre cele mai recente filme ale regizorului spaniol Manuel Martín Cuenca, Canibal, o coproducţie Spania-România-Rusia-Franţa, film cu care actriţa româncă Olimpia Melinte a fost nominalizată cu dublul rol la Premiile Goya, categoria Rvelaţia Anului. E un film total atipic şi totodată o provocare frumos acceptată de actriţa noastră care face un rol de excepţie. Filmul prezintă povestea unui bărbat care ascunde un secret teribil: nu se poate hrăni decât cu femei de care nu se poate atașa emoțional. Totul se schimbă când apare Nina, o tânără de origine română de care se îndrăgostește.

Trailer oficial

Despre Olimpia Melinte ştim că e născută la Iaşi în 1986 şi că a devenit una dintre cele mai în vogă actriţe românce regăsite în filme naţionale şi internaţionale.  Până la 27 de ani, a jucat deja roluri principale în 5 lungmetraje româneşti şi europene. Rolurile care au lansat-o au fost cele din filmele Cele ce Plutesc  în regia  lui Mircea Daneliuc  şi Draft 7 în regia  Luiza Pârvu. Printre titlurile importante din filmografia ei se regăsesc hiturile internaţionale Şapte fapte de milostenie/ Sette opere di misericordia în regia Gianluca  şi Massimiliano di Serio, o co-producţie Italia-Franţa-România şi ultimul, Canibal, care a avut premiera internaţională la prestigioasele festivaluri de film de la Toronto şi San Sebastian.

Filmul va avea proiecţia specială sâmbătă, a doua zi de festival, de la 18.00 la Cinema Florin Piersic, în prezenţa regizorului şi a actriţei românce.

Vi-l recomandăm cu drag şi vă aşteptăm la festival!

Christine-Marie Turcu, voluntar Blog TIFF

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog