POVESTI DIN CASA TIFF 2014 VOLUNTARI TIFF

Recomandarea lui Chirilov rulează mâine – “Boyhood” închide TIFF 2014

Scris de TIFF Blog

boyhoodPentru cei care așteptau cu sufletul la gură selecțiile principale pentru TIFF ale acestui an, nu mai e mult... Mâine, conform deja cunoscutului orar, la 21.45 va avea loc, în Piața Unirii, proiecția filmului Boyhood, probabil unul dintre cele mai mari speranțe cinematografice ale anului 2014. Filmul cu rating de 8.9 pe IMDB și 100% pe Rottent Tomatoes este o epopee narativă finalizată de-a lungul a 12 ani (și nu datorită lipsei de buget) care imortalizează viața unui băiat în diversele stadii ale acesteia.

În regia lui Richard Linklater (care a regizat ”Waking life” și ”A scanner darkly”) și avându-l ca protagonist constant pe Ellar Coltrane, Boyhood (care se traduce literal "copilărie") spune mai degrabă povestea unei deveniri intermitente spre adulthood, de la 6 la 18 ani. Mason Jr. este băiatul cuplului divorțat format din Mason și Olivia, iar cele 3 ore de vizionare suntem purtați prin toate momentele importante ale evoluției sale infantilo-adolescentine. Tensiunea relației părinți copii, experiența școlii și maturizarea sunt subiecte-cheie ale acestei capodopere.

Boyhood a fost supranumit și "Experimentul de 12 ani" și reprezintă o premieră în cinematografia de lungă-durată. Un proiect ambițios, care a mișcat spectatori din toată lumea. În motivația pentru selecția sa la închiderea TIFF 2014, Mihai Chirilov spune "povestea devenirii din Boyhood e, pur și simplu, atinsă de grație – concluzie mai potrivită pentru cele zece de festival nici că puteam găsi.”

Isaac Ionescu - voluntar blog TIFF

 

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog