POVESTI DIN CASA TIFF 2015

Be My Cat – un Blair Witch Project de Rădăuți

Scris de Flavia Dima

Dacă nu vezi măcar o dubioasă la TIFF, n-ai intrat cu adevărat în adâncul inimii super twisted a festivalului. Anul astă, alături de titluri minunate precum Zombi Naziști 1 și 2, am avut premiera primului film horror tip found footage din România: Be My Cat (a film for Anne), care îl punem în mijlocul acțiunii pe Adrian, un rădăuțean obsedat de faimoasa Anne Hathaway. Tipul, care nu a plecat niciodată din universul său de gresie portocalie și termoizolări hidoase, coace un plan măreț pentru a o cunoaște pe actriță. El face un film documentar despre cum ar face un film real cu Anne, cooptând niște biete actrițe locale care ajung să fie prinse în mrejele sale psihopate...

Filmul e un head trip total. Pe lângă faptul că are dimensiunea aceasta super-reverențială (un film despre un documentar despre un film), jocul actoricesc din film este atât de convingător și natural încât ai zice că te uiți la el de pe canalul Youtube al nebunlui. Ceea ce face filmul cu atât mai dubios este faptul că regizorul-producător-actor-tot Țofei distruge absolut orice limită între ficțiune și realitate până la extrem.

L-am întrebat pe Țofei dacă a vrut să critice ceva anume în filmul său (industria media, bolile psihice, urâțenia mobilei PAL, etc.). Perfect lucid, adică în sensul în care omul se comporta exact ca pe ecran, mi-a zis că a petrecut un an întreg în pielea personajului și că a ajuns să se cotopească cu el. Filmul este așadar regizat chiar de către Adrian obsedatul, el nefiind decât ceea ce și personajul încearcă să obțină.

Ok... Oricum, să nu ezitați să vă uitați la filmul acesta, chiar dacă sună absolut insane - pentru că dincolo de toată dubioșenia sa, cred că e o chestie de geniu. Cred.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Flavia Dima