POVESTI DIN CASA TIFF 2014

Ballroom Dancing @ TIFF 2014

strictly-ballroom-movie O proiecţie specială şi de suflet pentru cinefilii dansatori şi cunoscători în istoria dansului şi nu numai, se pregăteşte în cea de-a doua zi de festival.

Dansuri de societate, filmul regizorului Baz Luhrmann, din 1992, cu Paul Mercurio, Tara Morice, Bill Hunter, va fi proiectat la TIFF2014 în onoarea Festivalului Internaţional de Film de la Chicago, ajuns la a 50-a ediţie, şi a directorului şi fondatorului său Michael Kutza, invitat special şi membru al juriului festivalului la această a 13-a ediţie. Filmul a fost prezentat  atunci şi în cadrul festivalurilor de  la Cannes din 1992, Toronto 1992 şi  Bogota 1994. A primit Premiul Silver Hugo pentru Cel mai bun debut la Festivalul de Film de la Chicago 1992, Premiul tinerilor la Cannes 1992 şi Premiul publicului în cadrul Festivalului de Film de la Toronto din 1992.

Filmul dezvăluie biografia unui dansator-perfomer atipic de liber. Scott este un dansator care refuză să urmeze regulile stricte ale dansurilor de societate şi îşi creează un stil coregrafic personal, ceea ce supără puternicii campionatelor de profil. Înainte de a concura în importantul campionat pan-Pacific de dans, Scott este nevoit să lucreze cu o nouă parteneră, o începătoare care iniţial părea fără potenţial. Cu ajutorul său, ea se va transforma într-o dansatoare uimitoare. Un pic din poveste puteti viziona şi în trailerul oficial .

Filmul va fi proiectat sâmbătă, a doua zi de festival de la ora 17.00 la Cinema Arta, urmat de o sesiune de întrebări moderată de Mihai Chirilov, întrebări la care vă va răspunde invitatul special Michael Kutza. Un film pe care nu trebuie să-l rataţi din Aperitiff-ul acestei ediţii şi pe care puteţi să-l dansaţi cu sufletele, după vizionare, până la următoarea lui proiectare. De nu v-o plăcea pasiunea lui, să ne scrieţi, iar de va găsi răspuns afirmativ atunci vă vom mai invita la dans în filme în această ediţie a 13-a de festival. Până atunci vă aşteptăm în paşi de dans la film de TIFF!;)

 

Christine-Marie Turcu, voluntar Blog TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog