POVESTI DIN CASA TIFF 2016

Baahubali: Începutul – acţiune de proporţii epice

Seara de 4 iunie a însemnat pentru Piaţa Unirii proiecţia filmului Baahubali: Începutul, cel mai scump film indian din istorie, dar și cel care a înregistrat cele mai mari încasări în propria țară. Producţia este prima dintre cele două părţi a filmului lui S.S. Rajamouli, aceasta câştigând premiul pentru cel mai bun lungmetraj la National Film Awards India 2016.

indian movie (2)

Pentru proiecţie, Piaţa Unirii s-a umplut de oameni, mulţi dintre ei stând chiar şi în picioare în afara spaţiului amenajat. Baahubali: Începutul este unul dintre cele mai impresionante filme, din punct de vedere vizual, produse în India. Acesta reuşeşte să surprindă prin calitatea graficii şi a efectelor speciale, dar şi la nivelul jocului actoricesc. Ca în orice film indian, sunt nelipsite fragmentele muzicale, de interpretat și simțit de fiecare după ritm, gust și grad de ironie. Producţia aminteşte de blockbusterele cu bugete consistente de la Hollywood, fiind un film de neratat pentru orice cinefil curios de evoluţia cinematografiei internaţionale.

indian movie (3)

Prezent la proiecţie a fost şi François Da Silva, producător și cel care s-a ocupat de marketingul internațional al filmului, care a menţionat, printre altele, că filmul este inspirat din producţiile unor regizori precum Steven Spielberg şi Ridley Scott. Au fost şi câteva întrebări nelalocul lor venite din public, dar măcar am aflat că nu e vorba de inspiraţie din trilogia Stăpânul inelelor, fiindcă regizorul S.S. Rajamouli nu văzuse încă filmele în momentul în care îl întrebase Da Silva despre acest lucru.

S-a mai vorbit şi despre ponderea semnificativă pe care industria cinematografică o are pe piaţa indiană, dar și despre piraterie. Un fapt amuzant şi mai rar întâlnit a fost îndemnul adresat publicului de a se simţi liberi să caute şi să-și ia filmul de pe internet.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Daniela Elena Dragan