POVESTI DIN CASA TIFF 2014

Angela Similea şi echipa filmului “Să mori de dragoste rănită” la TIFF Lounge

Scris de TIFF Blog
Angela Similiea, Iulia Rugina şi Oana Rasuceanu la TIFF Lounge

Angela Similiea, Iulia Rugina şi Oana Rasuceanu la TIFF Lounge

Ultima zi de TIFF Lounge din acest a adus-o pe canapeaua din Piaţa Unirii, pe cântăreaţa Angela Similea, alături de echipa filmului Să mori de dragoste rănită”, din a cărei distribuţie face parte. Trei dintre actori, precum şi scenarista Oana Răsuceanu şi regizoarea Iulia Rugină au fost, deasemenea, prezenţi la întâlnirea cu publicul. Avem aşadar nişte oameni dăruiţi talentului lor şi "melodia secolui al XX-lea" de la care porneşte totul.

“Totul a pornit într-o seară de sâmbătă când ascultam, ca de multe alte dăţi, melodia <Să mori de dragoste rănită>. În acel moment aveam un scenariu cu un cuplu în pragul sinuciderii, el în cadă, ea pe pervaz. Şi apoi apare Angela Similea cântând live. Cam asta a fost la început“, povesteşte regizoarea Iulia Rugină.

“M-a emoţionat faptul că au ales această melodie. Iulia a fost atât de convingătoare şi de emoţionată încât am simţit adevărul ei. Când simţi adevărul nu mai rişti nimic “, completează Angela Similea.

Ploua mocănit, nici măcar dramatic, în seara în care au tras finalul. “Eram în rochie vaporoasă lungă, era vânt, ploaie, frig, dar m-am simit foarte bine “, îşi mai aminteşte ea.

Aşa a ieşit filmul ce împrumută numele piesei “Să mori de dragoste rănită”. Povestea e, pe cât de limpede de spus, pe atât de întulburătoare de trăit. Doi tineri, Andrei şi Maria, ascultă pentru ultima dată cântecul Angelei Similea. Pentru că au decis că vor muri. De dragoste rănită. Filmul a fost prezentat la TIFF în secţiunea Zilele Filmului Românesc şi a primit aseară, Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj.

Întrebată de ce crede că s-a optat pentru acestă melodie, Angela Similea ne spune că “dorul de romantism, de profunzime al românului nu s-a schimbat. Eu cred ca acolo este secretul [...]. Piesa este pătrunzătoare. Are o temă care te poartă în tot felul de stări “.

“Sunt emoţionată că din toată mişcarea muzicală, Iulia m-a ales ca temă a filmului său. Mă încarcă de emoţie, de bucurie şi de speranţă”, încheie D-na Angela Similea.

Cuprinşi de aceiaşi emoţie, membrii unei familii, decupată parcă dintr-un tablou din anii 80, prind curaj să-i ofere buchetul de crini pe care l-au adus cu ei. Momentul îmi pare o reântoarcere în timp, cumva potrivită petru a încheia acest TIFF Lounge, şi povestea despre film.

Din echipa filmului fac parte: regizoarea Iulia Rugină, producătorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu, actorii Angela Similea, Adina Şteţcu, Paul Radu.

ANDREEA BUZA - BLOG TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog