POVESTI DIN CASA TIFF 2014

28 1/2 – Un hibrid interesant

28 ½ este un film inedit, inclus în seria Noului Film German, care îmbină drama cu umorul aproape mainstream și cu... musical-ul. Eu l-am văzut sâmbătă la Cinema Arte. Am fugit în ultimele momente de la Centrul de Presă până la clădirea aflată doi pași, unde mi-am exercitat cu mândrie privilegiul de voluntar pentru accesul în sală. Până la generic am încercat cu disperare să mă conectez la un wi-fi și să mă documentez bref despre acest Nou Film German, însă, fără succes.
Filmul a început. Un film multicultural despre o căutare tragi-comică, despre un tată aflat în fuga găsirii băiatului său între mai mulți candidați, și desigur, o intrigă amoroasă în paralel. Un soi de combinație între „Hors de Prix” și „Little Miss Sunshine”. Mai erau, într-un stil particular, secvențe în care personajele cântă din senin în germană, dublate de orchestră, dând o vagă senzație de realism magic. Mai încolo, neînțelegeri, puncte nevralgice, dileme. O confuzie drăguță de scenarii. La sfârșit, am votat nota filmului pe flyer-ul întins de colegii mei voluntari (treabă care vine cu premii la tombolă, deci e de încercat)...
28 1/2 nu mai rulează la TIFF, dar voi merge la celelalte din seria NFG, pentru a-mi face o idee. Ceea ce vă recomand și vouă.

Isaac Ionescu - voluntar blog TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Voluntari