POVESTI DIN CASA TIFF 2014

18+ TIFF

Nu, nu este vorba de un alt festival trecut al Clujului, ci doar de  o categorie aparte din cadrul TIFF-ului. Ca de fiecare dată, Festivalul are grijă de publicul său şi recomandă în mod responsabil proiecţiile de vizionat. Din motive de violenţă, nuditate și limbaj, 11 dintre cele peste 200 filme din programul TIFF nu sunt recomandate minorilor. Majoritatea sunt în secțiunea Fără limită/ No Limit, dedicată în mod tradițional producțiilor care testează limitele personajelor lor, dar și ale spectatorilor. Drept urmare, aveti mai jos lista cu  filmele  nerecomandate minorilor la TIFF. Iată cele 11 filme:

Moebius
Regia. Kim Ki-duk (Coreea de Sud)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Mistuită de ură din cauza îndelungatei sale infidelităţi, soţia vrea să se răzbune pe soţul ei, dar ajunge să-l rănească mortal pe fiul lor, dispărând apoi doborâtă de vină. Tatăl încearcă să îngrijească rana, dar vede că nu este vindecabilă şi îşi taie bărbăţia, convins că este sursa întregii nenorociri. Rezultatul este că rana se vindecă întrucâtva, dar când soţia se întoarce într-un târziu, familia se va trezi împinsă pe panta unei distrugeri încă şi mai îngrozitoare.
Festivaluri: Veneţia 2013, Toronto 2013

Străinul de pe malul lacului / L’Inconnu du lac
Regia: Alain Guiraudie (Franța)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Vară. Un loc de întâlnire pentru bărbaţi, ascuns pe malul unui lac. Franck se îndrăgosteşte de Michel. Un bărbat frumos, potent şi extraordinar de periculos. Franck ştie asta, dar alege să se lase pradă pasiunii.
Festivaluri: Cannes 2013 (Un Certain Regard), Ghent 2013
Premii: Cel mai bun regizor (Un Certain Regard), Premiul Queer Palm - Cannes 2013, Premiul Tânără speranţă (Pierre Deladonchamps) - Premiile César 2014

 

 

 

LoveEternFeatDragoste după moarte/ Love Eternal
Regia: Brendan Muldowney (Irlanda)
Secțiunea: Umbre

Trailer :Trailer
Când mama lui moare, Ian rămâne singur pe lume la doar 26 de ani. Incapabil să înţeleagă cele mai simple emoţii umane, hotărăşte să-şi ia viaţa într-o poiană din pădure, dar acolo descoperă trupul lipsit de viaţă al unei eleve. Descoperirea şi modul cum a fost scris biletul ei de rămas-bun au un efect extraordinar asupra lui Ian: tânărul decide să ia trupul elevei acasă. Festivaluri: Fantasy Filmfest 2013, Sitges 2013, Atena 2013, Pusan 2013, Mons 2014

Stăpânul întunericului/ Sawney: Flesh on Man
Regia: Ricky Wood (Scoția)
Secțiunea: Midnight Delirium
Trailer: Trailer
Intrigat de legenda lui Sawney Bean şi a famliei sale de ucigaşi în serie canibali, un jurnalist publică articole injurioase împotriva familiei, atacând şi autorităţile pentru incompetenţă. Doar că jurnalistul se trezeşte în bucluc când iubita lui dispare. După ce anumite indicii îi dezvăluie bârlogul famliei, el va trebui să-l înfrunte pe Sawney şi pe ai săi. Prins şi legat fedeleş, trebuie să ia problema în propriile mâini pentru a nu deveni următoarea victimă.

 Asmodexia
Regia: Marc Carrete (Spania)
Secțiunea: Midnight Delirium

Trailer: Trailer
Patru zile din viaţa preotului exorcist Eloy de Palma şi a nepoatei sale Alba. Misiunea lor este să-i salveze pe cei posedaţi de o infecţie a sufletului ce se răspândeşte repede, mai ales printre cei mai vulnerabili membri ai societăţii: copii, bolnavi mintal şi dependenţi de droguri. Fiecare exorcizare este mai dificilă decât cea dinaintea ei şi fiecare dezvăluie ceva din trecutul uitat al Albei, un mister ce ar putea schimba lumea aşa cum o ştim.

Pe muchie de cuțit/ Something Must Break
Regia: Ester Martin Bergsmark (Suedia)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Doi puşti într-un oraş mare. Oraşul este Stockholm, dar nu zona atracţiilor turistice, ci periferia: zone industriale părăsite, cluburi soioase, parcuri neîngrijite. Sebastian este gay, se travesteşte şi adesea caută pericolul în aventurile sale cu bărbaţi necunoscuţi. Când e cât pe ce să o păţească într-o toaletă publică, iată-l pe Andreas, un înger păzitor în geacă de piele murdară. Deşi Andreas nu este gay, între cei doi se dezlănţuie o atracţie mai puternică decât orice etichetă.
Festivaluri: Rotterdam 2014, Goteborg 2014
Premii: Premiul Tiger - Rotterdam 2014

Nevasta polițistului/ The Police Officer's Wife
Regia: Philip Gröning (Germania)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Un film simplu. Un bărbat, o femeie, un copil. Un oraş mic. Duminici perfecte. Afecţiune şi indiferenţă. Slujba tatălui la secţia locală de poliţie. Şi mama dedicată îngrijirii copilului. Violenţa dintre soţ şi soţie. Suntem martorii prăbuşirii femeii. Şi a modului în care ea încearcă din răsputeri să salveze sufletul copilului, să-l facă să crească. Să înveţe copilul să iubească.
Festivaluri: Veneţia 2013 (competiţie)
Premii: Premiul special al juriului - Veneţia 2013

Și acum ce? Adu-mi aminte/ E Agora? Lembra-me
Regia: Joaquim Pinto (Portugalia)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Joaquim Pinto este seropozitiv şi are hepatită de aproape două decenii. Documentarul este jurnalul unui an de studii medicale cu medicamente încă neaprobate, toxice, cu efecte secundare puternice. O reflecţie deschisă şi eclectică asupra timpului şi-a memoriei, a epidemiilor şi-a globalizării, a supravieţuirii dincolo de aşteptări, a dezacordului şi-a iubirii absolute. Într-un du-te vino între prezent şi amintirile trecutului, filmul este şi un omagiu adus prietenilor dispăruţi şi celor care ne sunt încă alături.
Festivaluri: Locarno 2013 (competiţie), Hamburg 2013, Valdivia 2013, Torino 2013, Salonic 2014, CPH:DOX 2014, Hong Kong 2014, San Francisco 2014
Premii: Premiul special al juriului, Premiul FIPRESCI - Locarno 2013, Cel mai bun film, Premiul criticilor - Valdivia 2013

R 100
Regia: Hitoshi Matsumoto (Japonia)
Secțiunea: Fără limită

Trailer: Trailer
Un bărbat foarte banal intră într-o clădire foarte banală. Se înregistrează într-un club exclusivist. Va fi membru timp de un an, fără nicio posibilitate de anulare. Plin de entuziasm, suportă intruziuni masochiste în viaţa sa zilnică, până când acestea îi ameninţă familia deloc la curent cu ce se întâmplă. Vrea să renunţe la club, dar...
Festivaluri: Toronto 2013, Pusan 2013, Mar de Plata 2013, Sundance 2014, Rotterdam 2014

Distrușii/ Sickfuckpeople
Regia: Juri Rechinsky (Austria-Ucraina)
Secțiunea: What’s Up, Doc?

Trailer: Trailer
Un triptic documentar despre un grup de tineri fără adăpost care au supravieţuit copilăriei dominate de droguri, au crescut şi şi-au început viaţa de adult. O poveste despre un băiat ce înfruntă comunitatea suprarealistă şi degenerată din satul natal în timp ce îşi caută mama. O poveste despre o fată însărcinată care vrea să dea naştere copilului ei ai cărui primi ani vor fi poate şi mai dificili decât ai ei. Dar surorile ei o obligă să avorteze.
Festivaluri: Sarajevo 2013, Jihlava 2013, Raindance 2013
Premii: Cel mai bun documentar - Sarajevo 2013, Cel mai bun documentar - Raindance 2013

Psihopați/ Killers
Regia: Kimo Stamboel, Timo Tjahjanto (Indonezia-Japonia)
Secțiunea: Ochi pentru ochi

Trailer: Trailer
În Tokyo, un criminal în serie ucide femei şi postează totul online. În Jakarta, un justiţiar fără milă îşi prezintă şirul de omoruri ca lumea întreagă să le vadă. Izbucneşte un dement joc de-a şoarecele şi pisica, căci amândoi bărbaţii luptă pentru faimă. Curând devine clar că cei doi ucigaşi vor ajunge să se înfrunte faţă în faţă.
Festivaluri: Sundance 2014

Christine-Marie Turcu, voluntar Blog TIFF 2014

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog