LIVE TIFF 2014

Teeth Of The Sea: Muzica e o pasiune care te consumă și un hobby extraordinar de scump

Stimabili și stimabile, am avut ocazia de-a realiza un măreț interviu cu magnificii băieți de la Teeth Of The Sea!

Care e filmul despre care puteți spune cu certitutdine că v-a inftoths_web1luențat una dintre piese?

Am fost cu adevărat inspirați de un film numit „Hardware”, regizat de Richard Stanley și care a ieșit pe piață în 1990. Estetica cyberpunk post-apocaliptică pare un pic învechită însă îl adorăm chiar și-așa. Lemmy de la Motorhead are un rol de taximetrist în acest film și joacă atât de bine încât îl face pe Keanu Reeves să arate precum Laurence Olivier. Ne-a influențat în măsura în care lucram la o piesă numită Responder (de pe albumul nostru nou) și nu aveam altceva în minte decât roboți ucigași în deșert.

Dacă ar fi să facem un top, care sunt cele trei filme pe care le-ai include? Care este replica ta preferată dintr-un film?

Cred că fiecare dintre noi ar da răspunsuri diferite, dar un top colectiv corect ar fi ăsta: The Thing, Altered State și Aguirre – The Wrath Of God. Dacă vine vorba despre replici din filme, suntem în stare să-ți cităm o tonă de dialog, întocmai precum niște tocilari, începând de la Withnail and I și ajungând la Point Break. Dacă ar fi totuși să alegem o replică, aceasta ar trebui să fie din personajul Howard Beale din Network. Paddy Chayevsky a scris scenariul pentru Network (cât și pentru Altered State) și a scris replica asta incredibilă: „It is a shattering and beautiful sensation. It is the exalted flow of the space-time continuum, save that it is spaceless and timeless”.

Dacă ar fi să asculți un singur artist, o singură piesă sau un singur gen muzical pentru tot restul vieții, care ar fi acela? Dar dacă ar fi vorba despre un film sau un regizor?

Personal, cred că Black Sabbath cel mai bun răspuns  atunci când vine vorba de muzică, dar din nou, cred că ai primi patru răspunsuri diferite de la fiecare membru în parte. Dacă ar fi să aleg un regizor cu ale cărui filme vreau să fiu pierdut pe-o insulă pustie, cred că frații Coen ar fi o alegere optima.

Dacă nu ați fi făcut muzică, ce alte cariere crezi că vi s-ar fi potrivit?

Muzica nu e o carieră pentru noi, ca să fim sinceri până la capăt. E o pasiune care te consumă și un hobby extraordinar de scump.

Care e piesa care te face să te simți mai bine când ești bolnav? Care piesă îți ridică moralul atunci când ești la pământ? Care e piesa care te face să dansezi de rupi pâmantul?

Un cântec care mă face să mă ridic din pat e  Judee Sill – The Kiss, unul care mă face să mă simt bine când sunt trist e Motorhead – Damage Case și o piesă mă face să dansez este Can – Halleluwah.

Care e cel mai interesant lucru care-ți vine în minte atunci când te gândești la România?

Cred că faptul că nu știu la ce să mă aștept. Doar mâncarea și băuturile sunt de-ajuns pentru a-mi trezi interesul. Am auzit un soi de băutură din prună ce are 80% alcool și, aparent, oamenii o beau în Maramureș, dar nu cred că vom avea suficient timp s-o încercăm. Chiar vreau să încerc niște mititei, sarmale sau ciorbă de burtă câtă vreme suntem acolo.

Cu ce impresie ai dori să rămână fanii români dupa concertul din 4 iunie?

Sperăm să „le rupă căpățâna în două”. Mai important decât asta, sperăm că mesajul universal al lui 1984 de George Orwell va ajunge la oameni, pentru că simțim că acest mesaj este la fel de potent în momentul de față precum era în 1948 când a fost scrisă cartea.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste