LIVE TIFF 2014

Teatru dansant și Maria Tănase la CCS

hai iu iu_adi bulboaca (4 of 9)Aseară am avut ocazia să particip la un eveniment foarte tare: Hai Iu Iu nu Hi You You - Maria Tănase Remix. Am fost bombardați de două evenimente tari legate de Maria Tănase cu ocazia TIFF-ului, concertul ăsta și cel al măiestuoșilor Bălănescu Quartet. Și amândouă au fost ultra mega tari.

Nu prea-s eu un fan înflăcărat al performance-art dar treaba asta a sunat și-a arătat incredibil de bine. Am trecut printr-o pleiadă de sonorități dubioase, de la disco la industrial și inclusiv niște bucăți sănătoase de looping pe la început (din Lume, Lume). Spre mirarea mea, chiar și actorii aveau voci destul de bune. Inițial mă gândeam c-o să-mi sângereze urechile din cauza faptului că oamenii nu-s cântăreți de meserie, dar a fost ce trebuie. Show-ul a început cu Maia Morgenstern cântând „Dodă Dodă” cu un pahar de vin roșu în mână și s-a mai prezentat pe scenă pentru câteva momente mai dansante de zici că erau scoase din Miami-ul coxat al anilor '80. Cred că momentul meu preferat din reprezentație a fost „Trenule Mașină Mică”. Era o domnucă roșcată pe scenă care a cântat incredibil de fain piesa asta și instrumentalul produs de Vlaicu Golcea mi-a adus aminte de trupa Trio și de magnifica melodie „Da Da Da”.

Toată coregrafia de pe scenă și momentele incredibil de teatrale pregătite de Radu Afrim nu au făcut altceva decât să genereze impresia unui veritabil show de pe Broadway (doar că mai abstract un pic așa). Mi-a plăcut. Și dacă aveți ocazia să vedeți reprezentația asta pe undeva, vă recomand cu căldură să participați.

Acestea fiind spuse, eu am fost un personaj de basm și mă pregătesc să merg la o petrecere HBO.  Am emotii. Glorie mielului.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste