LIVE TIFF 2014

Marius Mihalache & Band – swing și jazz la Casa TIFF

Dragi TIFF-ari, aseară am fost la penultimul concert din acest sezon de concerte marca TIFF. Marius Mihalache & Band a fost o chestie foarte mișto care mi-a amintit cât de awesome poate să fie swing-ul anilor ’20. Sper să nu râdeți de mine (sunt un gamer hardcore), dar concertul de-aseară m-a dus cu gândul direct la soundtrack-ul din jocul Mafia: The City Of Lost Heaven, în mare parte pentru că multe din piesele interpretate se regăseau și pe soundtrack-ul acelui joc. Mi s-a luminat fața incredibil de tare în momentul în care am auzit Minor Swing a lui Django Reinhardt (care-i, poate, piesa definitorie pentru gypsy jazz) interpretată la țambal și acompaniată grandios de flaut.

Biletele la concert au fost sold-out cu mai bine de o oră înaintea începerii evenimentului propriu-zis și cred că cei care au fost prezenți acolo pot să confirme faptul că a meritat toți banii. Am avut în fața noastră niște instrumentiști incredibil de talentați și, sincer, n-am mai văzut până acum swing cu țambal (și-am văzut multe la viața mea, bată-mă soarele!). Publicul s-a simțit foarte bine, unele personaje de-abia puteau sta jos și, de multe ori, mai vedeai pe câte unu-doi cum doreau să testeze rezistența plasticului din scaunele de pe terasă prin mișcări formidabile din șale.

Am savurat concertul din plin și m-am distrat grozav de tare. Mi-era dor de-o porție sănătoasă de swing și poftele mi-au fost satisfăcute pe deplin.

Acestea fiind spuse, eu am fost Domnul Spock și vă doresc să trăiți liberi și prosperi.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste