LIVE TIFF 2014

Fine It’s Pink: experiențe psihedelice la Casa TIFF

Tot aseară, după lupte seculare și încă plăcut impresionat de Bălănescu Quartet, am alergat ca un cangur gras (dacă vă prindeți de glumă, aveți o bulină roz de la mine) la Casa TIFF pentru a-i vedea pe moldovenii de la Fine It's Pink.

Chiar dacă vremea nu prea ne iubește anul ăsta, s-au strâns o mână sănătoasă de oameni la concertul de pe terasă. Trupa a sunat foarte bine, pasajele psihedelice din piese și texturile groase de sintetizator au umplut sunetul generat de tobe, chitări și vocea solistei căreia nu-i cunosc numele și nu știu cât de relevant ar fi în acest context să-l știu. Singura mea obiecție e legată de lipsa instrumentului cunoscut drept bas. Poate că pe înregistrările de studio sună bine de la bașii generați de sintetizatoare sau alte treburi de-astea însă live se simte un gol incredibil de mare. Ca să-mi parafrazez un amic, Andrei de la Lights Out! și Quantum Drive (două trupe care pot fi încadrate cu ușurință în genul pe care Fine It's Pink vor să-l abordeze), o trupă fără bas live e ca o echipă de fotbal fără mijlocași (pentakill la capitolul referințe culturale!).

Trecând peste micile mele obiecții vizavi de lipsa unui instrument sau altul, trupa a sunat foarte bine. Îmi place valul ăsta nou de muzică psihedelică care a început să se manifeste tot mai tare în România. În sfârșit pot spune că avem și noi niște trupe care nu sună superficial, testează terenuri noi și au mai multă substanță decât ți-ar fi dat să crezi.

Acestea fiind spuse, a relatat Virgil Vochină și acesta  a fost emisiunea reflexii muzicale... in cercul TIFF

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Andrei Coste