HUMANS & CINEMA TIFF 2014

Humans & Cinema: ROLF GEIGER

Scris de TIFF Blog

Rolf Geiger

„Îmi plac oamenii oamenii care îndrăznesc în cinema, care irită. Cred că-ți dau mai mult de gândit. Țin minte Teorema lui PasoliniL-am văzut într-o retrospectivă și a fost prea mult pentru mine. Nu mi-a plăcut deloc.

Mi s-a părut prea abstract, nu l-am înțeles. Dar în următoarele luni, sau chiar ani, filmul mi-a lucrat în cap și s-a dezvoltat – și, dintr-o dată, după vreo doi ani, am fost curios să-l revăd și mi-a plăcut la nebunie. Era despre o familie burgheză din Italia în care brusc apare un bărbat care are o prezență sexuală foarte puternică, toată lumea e atrasă de el. Întreaga familie, regulile lor, obiceiurile, totul se năruie. De fapt e despre ce poate dorința să le facă oamenilor. Ai o construcție solidă, totul funcționează, și apoi schimbi doar un mic detaliu și construcția solidă se descompune. E o idee tulburătoare. Dar e o idee puternică.”

***
Cătălin Georgescu și Lavinia Gliga (Decât o Revistă) încearcă la TIFF să afle povești și să le dea mai departe, ambalate-n poze legate cu un șnur lat, cu nume de film.
Inspirați de HUMANS of NEW YORK, caută să afle ce îi inspiră, la rândul lor, pe oamenii cu care stau de vorbă, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta,  și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.

Le găsești poveștile aici, în secțiunea HUMANS & CINEMA.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog