HUMANS & CINEMA

Humans & Cinema: Miruna Paiuc

Scris de Lavinia Gliga
Miruna Paiuc are 20 de ani și e studentă la Publicitate.
Așa a fost întotdeauna povestea mea cu cititul: n-am văzut cuvinte, am văzut imagini. O carte care ar fi foarte interesant de ecranizat e un fel de autobiografie a Sylviei Plath, The Bell Jar
 
Ea a fost o scriitoare americană care a suferit de depresie încă din adolescență – cartea se sfârșește cu ea trăind și fiind fericită, chit că în realitate s-a sinucis pe la 30 de ani, cu capul în cuptor și cu copiii în camera de alături. 
M-a impresionat felul în care a trecut – personajul, nu neapărat scriitoarea – peste toate obstacolele pe care le-a întâlnit în viață. I-a murit cea mai bună prietenă sinucigându-se, probleme cu părinții, toate problemele tipice vârstei. 
Aș vedea-o pe ideea unui film european, în care nu se vede clar că este film ci pare totul foarte real. Ca să aducă înapoi acea luptă pe care oamenii uită că trebuie să o poarte, să lupte să zâmbească în primul rând. Să meargă mai departe.
* Tatuajul de pe gleznă e pentru Harry Potter – cartea; filmele (mai ales de la IV încolo) au dezamăgit-o complet.
Humans & Cinema este o serie de scurte povești despre oameni și film, produsă de TIFF & Decât o RevistăLavinia Gliga & Adi Bulboacă vânează cinefili din festival și caută să afle ce îi inspiră, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta, și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.DOR1

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Lavinia Gliga