HUMANS & CINEMA TIFF 2015

Humans & Cinema: Ioana Ciurea

Scris de Lavinia Gliga

Ioana Ciurea, 27 de ani, arhitect

Cred că la fiecare vârstă am avut un film care m-a influențat. După ce-am văzut Titanic în clasa a V-a, vreo săptămână mi-am imaginat că sunt pe un vas care se scufundă, urcam scările de la bloc, așa, cu adrenalină, mă îmbrăcam în rochițe cu dantelă. M-am apucat și eu să desenez – bine, nuduri n-aveam de unde –, dar desenam vaze, ce-aveam prin casă.

Te identifici într-un fel cu personajul, dacă îl placi.

L-am văzut la cinematograful din Pitești unde lucrase bunica mea ca secretară. Ea îmi povestea cât de pline erau cinematografele, cât de mult însemna pentru comunitate când rula un film, își puneau scaune pe culoare în sală. A rămas prietenă cu toate doamnele de la cinema și o rugam întotdeauna să-mi pună un afiș de-o parte. La Titanic m-a băgat de două ori pe gratis ca să-l văd – l-am trăit cu aceeași intensitate de fiecare dată.

Cred că și-acum dacă l-aș vedea aș plânge. Că încăpeau amândoi pe ușa aia, fir-ar să fie! Chiar puteau să trăiască povestea aia de iubire.

Humans & Cinema este o serie de scurte povești despre oameni și film, produsă de TIFF & Decât o Revistă.

Lavinia Gliga & Adi Bulboacă vânează cinefili din festival și caută să afle ce îi inspiră, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta, și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.

DOR1

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Lavinia Gliga