HUMANS & CINEMA TIFF 2014

Humans & Cinema: IOANA BĂLĂNESCU

Scris de TIFF Blog

„Relația mea cu filmul e foarte profundă. Cred că e cea mai stabilă relație din viața mea. De când eram mică, am crescut cu cinematograful. Și postul HBO probabil, și părinți cinefili. Bunicul și străbunicul meu au fost fotografi profesioniști și a rămas un fel de cinefilie. La un moment dat intenționez să fac un documentar despre bunicii mei. Pentru mine sunt fascinanți, nu știu dacă l-aș face pentru a transmite mai departe povestea lor, cât pentru a o păstra pentru mine cât mai veridică. Bunicul meu mai făcea fotografii și la nunți, botezuri, dar în principiu poza familia foarte mult. Întipărită în minte mi-a rămas o poză cu bunica mea, la o petrecere, fumând dintr-o țigară, și semăna foarte tare cu Frida Kahlo.”

ioana balanescu

ioana balanescu

Cătălin Georgescu și Lavinia Gliga (Decât o Revistă) încearcă la TIFF să afle povești și să le dea mai departe, ambalate-n poze legate cu un șnur lat, cu nume de film.
Inspirați de HUMANS of NEW YORK, caută să afle ce îi inspiră, la rândul lor, pe oamenii cu care stau de vorbă, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta,  și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.

Le găsești poveștile aici, în secțiunea HUMANS & CINEMA.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog