HUMANS & CINEMA TIFF 2015

Humans & Cinema: Bogdan Goția

Scris de Lavinia Gliga
Bogdan Goția, 28 de ani, arhitect.

Mi-a plăcut supermult La belle verte. Era despre niște oameni de pe altă planetă, care la un moment dat plecaseră de pe Pământ. Cel mai mult mi-a plăcut felul în care s-au dezvoltat ei, aveau niște materii pe care le studiau – printre care și telepatia. Era materie de învățat la școală. Sau acrobația. În facultate l-am văzut, acum vreo patru ani – nu-mi plăcea felul în care se făceau anumite lucruri în școală și m-am gândit: Hm, ce abordare drăguță. Dacă am fi studiat toți așa, oare ce s-ar fi întâmplat?

Îmi place când filmele îți pun niște întrebări, te fac să te gândești. Să-ți pui problema de unde vii, unde te duci, care e rolul tău, ce faci, dacă te grăbești undeva – unde te grăbești?

Probabil la unele găsești răspuns, la altele mai cauți, este vreme. Dar să te-ntrebi e primul pas.

Oricum, răspunsurile dacă nu le găsești tu, nu le crezi atât de adânc. E mai important ca oamenii, prin munca lor, să-ți pună întrebări decât să-ți dea răspunsuri. E efectul cel mai mare.

humans_of_tiff_01_05_adibulboaca_web-9558
Humans & Cinema este o serie de scurte povești despre oameni și film, produsă de TIFF & Decât o Revistă

Lavinia Gliga & Adi Bulboacă vânează cinefili din festival și caută să afle ce îi inspiră, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta, și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.
DOR1

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Lavinia Gliga