HUMANS & CINEMA TIFF 2014

Humans & Cinema: ALEXANDRA

_P4A9284"Am crescut cu bunica mea șapte ani, în Fălticeni. E un oraș încărcat cu multe povești, Mihail Sadoveanu a scris Dumbrava Minunată inspirat de Fălticeni. Acolo era un iaz unde se presupunea că Lizuca mergea cu Patrocle la plimbare, chiar e un oraș de poveste - it's my happy place. Bunica mea a fost toți părinții pe care i-am avut și nu i-am avut și mi-am dorit să-i am. Era ca o pungă de Skittles.
Ca alură și ca prezență aș putea s-o asemăn cu Audrey Hepburn. Deși era o femeie simplă, era superelegantă, avea o statură elegantă... Și avea un zâmbet enigmatic, mult mai frumos ca al Mona Lisei. Așa mi-o amintesc, indiferent de situație, avea zâmbetul ăla pe față. Ea a rămas văduvă de tânără și s-a dedicat copiilor și nepoților. Cumva, mi s-a părut că zâmbetul pe care l-ar fi dăruit bărbaților l-a păstrat ca să-l dea celor din jur."

***

Cătălin Georgescu și Lavinia Gliga (Decât o Revistă), încearcă la TIFF să afle povești și să le dea mai departe, ambalate-n poze legate cu un șnur lat, cu nume de film.
Inspirați de HUMANS of NEW YORK, caută să afle ce îi inspiră, la rându-le, pe oamenii cu care stau de vorbă, ce-i motivează când se duc unde se duc, fie cu mintea sau cu fapta,  și ce film le vine mai „adevărat” decât cea mai bine croită ținută.

Le găsești poveștile aici, în secțiunea HUMANS & CINEMA.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog