10 PENTRU FILM TIFF 2016

Silva Helena Schmidt (10 PENTRU FILM 2015): „Nu ratați nimic!”

Scris de Maco

Silva Helena Schmidt, una din actrițele din 10 PENTRU FILM 2015 joacă acum „în Cabaretul Cuvintelor de Matei Vișniec, o producție T.I.P (Teatrul Independenților Profesioniști) și Teatrul Mignon, spectacol care tocmai s-a întos dintr-un turneu în Bucovina și am început să repet la un nou spectacol marca Cultură-n șură în regia lui Victor Olăhuț.” Anul trecut, imediat după experiența festivalului, a urmat „un workshop D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în Multimedia și Arta Performativă) susținut de Simona Deaconescu și participarea la masterclass-ul inițiat de Alexander Hausvater - Actorul Total. La deschiderea stagiunii teatrale am reluat Organic la Teatrul Național București, regia Andrei Măjeri și am intrat în repetiții la spectacolul Luna Tango în regia lui Erwin Simsensohn - un proiect independent de teatru și tango argentinian. Au urmat două proiecte foto: o campanie Paramount Channel de promovare a secțiunilor speciale de Dramă/Comedie/Acțiune și colaborarea cu fotografa Cristiana Apostol la o serie de fotografii subacvatice. Am filmat un scurtmetraj Țigara de după/Planuri în regia lui Horia Cucuta și ar mai fi o mică apariție în lungmetrajul Perfect sănătos, regia Anca Damian.”

SILVA HELENA 1

Pentru Silva, ca și pentru colegii ei, „sejurul” de TIFF  a fost de vis, pentru că a învățat o grămadă de lucruri, a cunoscut oameni faini și are parte de prirtenii frumoase.

„A fost precum un val care te surprinde în largul unei mări necunoscute pe care l-am întîmpinat cu entuziasm și curiozitate. O călătorie în care am decoperit oameni  absolut minunați, deschiși, talentați, profesioniști care au rămas aproape de sufletul meu și după ce am revenit "la țărm ". M-a bucurat fiecare întâlnire și am savurat fiecare moment din cele 5 zile de vis. Sfaturile utile și motivaționale primite în cadrul workshop-urilor, extrem de bine organizate, m-au ajutat să înțeleg mai bine mecanismele industriei cinematografice și cum poate actorul să se integreze. Cât de important este să îți faci meseria la modul profesionist, să te perfecționezi, să te faci vizibil dar și să accepți că uneori nu totul depinde de tine.”

Așa că sfaturile ei pentru membrii promoției 10 PENTRU FILM 2016 sunt cât se poate de simple și sincere:

  • Fiți voi înșivă
  • Fiți punctuali și curioși.
  • Nu ratați nimic.
  • Bucurați-vă!
SILVA HELENA SCHMIDT

SILVA HELENA SCHMIDT

foto - Mihail Onaca

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco