10 PENTRU FILM

Sânziana Tarța (10 PENTRU FILM 2016): „o să mă bucur de toată experiența asta”

Scris de TIFF Blog
Actrița naționalului clujean Sânziana Tarța face parte din cei 10 PENTRU FILM care anul acesta vor face cunoștință la TIFF cu regizori, producători, jurnaliști și se vor pregăti, sperăm, pentru o carieră mai bogată în roluri de cinema. În teatru a avut parte de roluri diverse și interesante, dintre care cel mai drag i-a rămas „Dora, în Clasa noastră de Tadeusz Slobodzianek, regia Laszlo Bocsardi”. 
La câteva săptămâni după TIFF va avea premiera unei noi piese la care muncește de ceva vreme.
„Am început repetițiile la Romeo și Julieta, regia Tudor Lucanu, la Teatrul Național Cluj-Napoca. După premiera din 26 iunie, îmi fac planuri de vacanță..:)”
În ce privește 10 PENTRU FILM... „Sunt mai mult curioasă. Încerc să nu am niciun fel de așteptări...”
Important e că a primit sfaturi bune și vesele de la prieteni și cunoscuți, dintre care unii familiarizați cu proiectul.
„Prietenii mei care au fost selectați în anii precedenți m-au sfătuit să mă bucur de toată experiența asta.”, spune Sânziana Tarța.
***

SÂNZIANA TARȚĂ, 1 noiembrie 1985

S-a născut în Satu Mare, a urmat două facultăți în București (Universitatea Națională de Artă, Facultatea de Arte Decorative și Design, specializarea Modă, și Facultatea de Teatru, secția Arta Actorului, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”) și s-a stabilit în Cluj, fiind angajata Teatrului Național Cluj-Napoca începând cu anul 2014.

A lucrat cu regizori precum Alexandru Dabija (Linoleum), Andrei Măjeri (Moarte și reîncarnare într- un cowboy, Agamemnon), Gabor Tompa (UbuZdup!) sau Ada Milea (Apolodor). La Teatrul Odeon din București a colaborat cu Răzvan Mazilu pentru piesa West Side Story. A mai colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul Tamasi Aron din Sfântul Gheorghe, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești.

În film, Sânziana a jucat în câteva scurtmetraje și a avut un rol secundar în 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, în regia lui Cristian Mungiu.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog