10 PENTRU FILM

Richard Balint: „Sper ca experienţa asta să-mi schimbe percepţia despre mine”

Scris de TIFF Blog

Richard Balint are 43 de ani și o mulțime de roluri dragi în teatru. La 10 PENTRU FILM s-ar putea vedea și altfel - ca actor de cinema - și abia așteptăm să-l vedem și noi astfel. Și să spună și altora, pentru că momentan a ținut vestea participării doar pentru el și soție 🙂
„Nu ştiu care a fost cel mai important rol pe care l-am jucat până acum. Toate au fost importante, într-un fel sau altul, fie că era vorba de rol principal sau simplă figuraţie. Însă, pot spune că Tevye din Scripcarul pe acoperiş a rămas cel mai aproape de sufletul meu. Momentan am fost cooptat într-un musical, My Fair Lady, în care interpretez rolul profesorului Higgins. După care cred că voi intră în vacanţă 🙂
În primul rând 10 PENTRU FILM înseamnă pentru mine întâlnirea cu nişte oameni cu care am multe lucruri în comun. Sincer, nu mă simt actor de film, îmi par nefiresc când mă văd pe peliculă, şi oarecum sper ca experienţa asta să schimbe această percepţie a mea despre mine.

balint

Data nașterii: 1 noiembrie 1973

Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universităţii „Babeş – Bolyai” din Cluj–Napoca, Catedra de Teatru, secţia Actorie, clasa profesorilor Cornel Răileanu şi Cristina Pardanschi, în 1999.

Angajat al Teatrului Regina Maria din Oradea, Richard Balint a colaborat cu regizori precum Alexandru Dabija (Praf în ochi, Livada de vișini), Ion Sapdaru (Visul unei nopți de vară), Mihai Măniuțiu (Electra,Leonce și Lena), Victor Ioan Frunză (Nevestele vesele din Windsor), Szabó K. István (Equus), Radu Afrim(În curând vine timpul) sau Bobi Pricop (Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas).

De-a lungul timpului, Richard a colaborat cu Teatrul Dramatic din Baia Mare, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Național Timișoara sau Teatrul „I.D. Sîrbu”, Petroșani. În film, a apărut în roluri secundare în producții precum Morgen sau Rocker, în regia lui Marian Crișan.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog