10 PENTRU FILM TIFF 2016

Irina Drăgănescu (10 PENTRU FILM 2015): „E tare să faci din umbră magia să se întâmple pentru alții.”

Scris de TIFF Blog

Pentru Irina Drăgănescu lucrurile au luat o turnură interesantă după TIFF 2015. Acum are un băiețel sănătos și frumos, și așteaptă roluri la fel. Iar despre 10 PENTRU FILM și oamenii întâlniți aici își aminteste des cu drag și se bucură de fiecare dată când aude de proiectele lor.

„La mine s-a întâmplat întâmplarea cam la o lună după TIFF – am rămas însărcinată. Așa că întregul an a fost plin de cărți de parenting, de călătorii și de revenit un pic la realitatea concretă, la care nu mă prea pricepeam.
Am făcut destul de multe reclame, pentru că ceva s-a schimbat în atitudinea mea la casting-uri după 10 pentru film. Și asta e un câștig inegalabil.
Cât despre proiecte, spectacolele mai serioase în care jucam presupuneau pe de-o parte sa port o rochie mulată, tocuri și să fumez în continuu – a picat dupa luna a 3-a, iar celălalt, pe care l-aș fi continuat, a trebuit totuși să îl opresc, fiindcă regizoarea a considerat că rolul meu, cel de bonă filipineză, nu este compatibil cu o burtă de gravidă. Așa că am fost înlocuită definitiv cam din luna a 4-a.
Am rămas momentan cu fiul meu de aproape 2 luni în brațe, și pot să spun că nu am niciun dubiu că fix de asta aveam nevoie acum.”

Pentru Irina, experiența proiectului în care an de an 10 actori de teatru, selectați de un juriu special, au parte de un antrenament intensiv pentru lumea cinematografică, a fost o mică magie.

„În continuare mi se pare ireal de minunată. 10 PENTRU FILM m-a îmbogățit interior într-un timp super scurt ca nicio altă experiență anterioară de durată egală. Am aflat cum e să ajungi sa iubești alți x oameni în doar câteva zile. Îmi râde inimioara și acum dacă mă întâlnesc cu oricare dintre ei.”

 Cele mai importante “lecții” primite în cadrul programului sunt și cele mai simple:

1. Perseverează
2. Perseverează
3. Meseria de actor te va răsplăti doar dacă o iubești până la cer și înapoi.
4. Iubire, iubire, dar fără un pic de networking nicio magie nu se întâmplă în veci pururi. Amin 🙂

Despre experiența TIFF anterioară și viitoare, Irina are numai amintiri plăcute și planuri minunate...

„A fost ca un vis în care brusc eram un soi de vedetă locală. Nu că mi-aș dori celebritatea adevărată, dar a fost distractiv să ne jucăm de-a starurile câteva zile. Pot să spun că celebritatea este tare obositoare.

Iar de la următoarele TIFF-uri îmi doresc în primul rând să mai particip, iar în al doilea rând, îmi doresc în secret să fac parte din staff-ul acestui festival, pentru că ei habar nu au câți oameni fericiți fac. Sunt fanul lor. E tare să faci din umbră magia să se întâmple pentru alții.”

Așa că nu-i de mirare că sfaturile ei pentru cei 10 PENTRU FILM 2016 sunt inspirate din realitatea trăită intens 🙂

1. Să nu creadă că vor vedea vreun film
2. Să doarmă cateva zile bune înainte, că acolo nici chip de așa ceva – ești celebru zi și noapte
3. O, mașinile festivalului …. 🙂

IRINA DRAGANESCU

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog