10 PENTRU FILM TIFF 2016

Fülöp Erzsébet: „Datorită 10 PENTRU FILM sunt chemată de regizori importanţi şi am primit deja oferte de rol.”

Scris de TIFF Blog

Fülöp Erzsébet e una din cele mai mișto actrițe pe care TIFF-ul le-a avut la 10 PENTRU FILM. Actrița Companiei Tompa Miklós de la Teatrul Național Târgu Mureş s-a aflat la prima întâlnire cu cinematografia și e fericită că a reușit să arate regizorilor ce poate face pentru marele ecran, nu doar pentru scena care-a premiat-o de-atâtea ori.

„Nu am avut până la 10 PENTRU FILM nici o experienţă. De atunci am primit mai multe invitaţii pentru casting şi din Bucureşti şi din Budapesta. TIFF-ul m-a lansat. Datorită promo-urilor, datorită filmuleţului făcut în cadrul TIFFului de Radu Bărbulescu şi Iustin Surpanelu, sunt chemată deja de regizori importanţi şi am primit deja oferte de rol. Datorită 10 PENTRU FILM am fost chemată la mai multe castinguri, am participat la filmări, unde grație experienţei acumulate şi sfaturilor primite, am avut sentimentul de reuşită.”

Suntem super fericiți că a prins roluri importante în film și că joacă în continuare teatru de înaltă clasă.

„Am filmat cu Mundruczo Kornel în proiectul internaţional Proton Theatre - Imitation of life, am primit un rol Emmi, în coproducţia ungară-germană Felesleges ember a regizorului Mundruczo Kornel. Am jucat Arkagyina în spectacolul Teatrului Naţional, Pescăruşul, regizat de Keresztes Attila, rolul Etelka în spectacolul Pantoful de sticlă de la Teatrul Naţional Târgu Mureş regizat de Mohacsi Janos. Abia aştept să începem în august un proiect nou cu Radu Afrim tot în Teatrul Naţional.”

Pentru Fülöp Erzsébet, cele mai importante „lecţii” primite în cadrul programului au venit de la directoarele de casting, așa că le dă mai departe. „De exemplu unul dintre multele şi preţioasele sfaturi primite de la directorul de casting Nancy Bishop - să fim îmbrăcaţi la fel cum am fost prima oară când am fost selectaţi, fiindcă pentru regizor contează să avem aceaşi vestimentaţie, să ne recunoască. Domnica Cârciumaru spunea să încercăm să ne apropiem de rol prin comportament, prin vestimentaţie. Să citim atenţi scenariul primit, să învăţăm bine textul. Odată ce ai ajuns pe platou trebuie să ştii cum să nu pierzi starea personajului până la scena următoare etc”

Așa că speră ca mai tinerii ei colegi de la 10 PENTRU FILM 2016 „să noteze tot ce li se spune şi să încerce să aplice”.

Fülöp Erzsébet

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog