10 PENTRU FILM TIFF 2016

Felicitat de colegi și prieteni, Cristian Rigman își ia avânt la 10 PENTRU FILM 2016

Scris de Maco

Cristian Rigman se ghidează la volanul carierei sale după sintagma „ nu ai niciodată aşteptări şi atunci nu vei fi niciodată dezamăgit”, așa că nu se gândește prea mult la CE VA FI la 10 PENTRU FILM, ci abia așteaptă să trăiască tot. „Sper vor fi câteva zile minunate în care voi cunoaşte lume faină şi în care vom avea activităţi interesante legate de ceea ce înseamnă film.”, spune actorul Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Ales în cadrul acestui proiect de profesioniști din teatru & film, Cristian va fi unul din actorii prezentaţi în cadrul TIFF profesioniştilor din lumea filmului, dar şi publicului, pe parcursul Zilelor Filmului Românesc.

Chiar dacă a avut numeroase roluri la activ în teatru, concerte, Cristian face câțiva pași către film și sperăm că și filmul va face mai mulți către el. E genul de tip care-și iubește la nebunie personajele și le face să respire diferit de fiecare dată. De aia are, probabil, atât de mulți fani prin Cluj și nu numai.
„Sunt
de fapt două personaje pe care le-am iubit enorm - este vorba despre prinţul Mîșkin din Idiotul lui Dostoievski pe care l-am jucat sub îndrumarea unei regizoare daneze, Anna Stigsgaard, care a fost asistenta lui Eugenio Barba, şi Gellu Naum din romanul domnului Naum - Zenobia, sub îndrumarea regretatei Mona Chirilă, care de altfel mi-a fost şi profesor în facultate şi căreia îi mulţumesc enorm pentru tot! ”

Are și mai vrea „roluri mişto în teatru şi o dorinţă imensă de a juca în film.”
Cu teatrul stă bine, momentan. „Proiectele noi în care sunt implicat sunt spectacolele de la Teatrul Naţional din Cluj, ultima premieră a fost cu domnul Sandu Dabija, pe textul încălcit al fraţilor Presniakov, intitulat Linoleum, iar acum am intrat în proiectul lui Tudor Lucanu, Romeo şi Julieta, unde am primit un rol micuţ, dar simpatic... este vorba despre spiţerul din finalul piesei lui Shakespeare.”

Cristi Rigman are 35 de ani și joacă teatru de vreo 16, de 13 ani fiind angajat al Teatrului Național din Cluj Napoca. De-a lungul timpului a lucrat cu regizori precum Radu Afrim (Mansardă la Paris cu vedere spre moarte, Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică),Mihai Măniuţiu (Alcesta, Noaptea Walpurgiei sau Pașii Comandorului), Mona Chirilă (Zenobia, Revizorul),Alexandru Dabija (Pygmalion, Florența sunt eu, Sânziana și Pepelea, Mein Kampf,Linoleum), Gábor Tompa(Regele Lear, UbuZdup), Silviu Purcărete (Ce nemaipomenită aiureală!) sau Anna Stigsgaard (Idiotul). În 2014 s-a alăturat proiectului Deliruri, un spectacol-concert de Mihai Măniuţiu, unde apare alături de Ada Milea, Vava Ștefănescu si Bobo Burlăcianu.

Acum e data de experiența 10 PENTRU FILM. „Nu prea am primit sfaturi... am fost felicitat de colegi şi prieteni şi mi s-a urat mult noroc şi bafta!”, mărturisește Cristi. Ne alăturăm urărilor de bine!

foto> Nicu Cherciu

foto> Nicu Cherciu

 

P.S. Citiți și interviu cu Cristi Rigman publicat pe LiterNet.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco