10 PENTRU FILM TIFF 2016

Csilla Albert (10 pentru film 2015): „insistă şi încearcă!”

Scris de TIFF Blog

Csilla Albert, una din participantele 10 PENTRU FILM din 2015, își sfătuiește colegii selectați în proiect în acest an să fie punctuali și să nu uite să-și ia notițe sau să-și facă loc în agenda pentru o mulțime de numere de telefon pe care să le scrie cu atenție.

De când nu ne-am mai văzut cu Csilla, a avut 5 premiere la teatru, a făcut două spectacole independente, a participat la mai multe castinguri în țară și în Ungaria, a lucrat pentru televiziune, a filmat un film de licență. Adică a avut din plin de muncă și continuă în același ritm.

Experiența TIFF, însă, rămâne una de neuitat.

„Fiind selectată în Clasa 10  PENTRU FILM 2015, experiența a fost cu totul altfel faţă de ani anteriori, când am încercat să văd cât mai multe filme şi mă uitam cu invidie la cei care aveau badge-uri şi intrau la toate evenimente. Fiind selectată, la filme nu am ajuns deloc, dar am avut norocul să văd îndeaproape o lume care m-a fascinat întotdeauna şi care mi s-a părut imposibil de atins.
A fost o călătorie de neuitat. Am nimerit în aceaşi cuşetă cu nişte oameni superbi. Şi - că în orice călătorie adevărată -am învăţat enorm de mult. Despre mine. Cum mă comport pe un teritoriu necunoscut, cum mă confrunt cu succese şi eşecuri. Şi am rămas cu multe fotografii, de care mă mândresc şi pe care nu mi-e jenă să le trimit la birourile de casting. Scurt şi concis la subiect: au fost 5 zile din viaţa mea pe care nu vreau să le uit niciodată şi sunt foarte mândră, fericită şi onorată că am cunoscut aceşti oameni şi că am trăit cu ei experinţa 10 PENTRU FILM.”

Cea mai importantă „lecţie” primită în cadrul programului a fost aceea că pasivitatea nu ajută la nimic. Insistența e cheia.

„Am avut norocul să ne întâlnim cu oameni de film foarte diferiţi: producători, actori, regizori şi fiecare invitat a zis ceva care mi-a rămas întipărit în minte. Dar cuvintele cheie au fost şi sunt: insistă şi încearcă!
Cred că lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o este aceea că sunt şi cazuri foarte rare când un regizor de film se duce la teatru şi vede un actor pe scenă şi îl invită să joace în film. Dar în majoritatea cazurilor, regizorii de film se duc foarte rar la teatru. Deci atitudinea de prinţesă, adică aşteptarea asta pasivă nu ajută deloc.”

Colegilor din acest an le oferă 3 recomandări sincere:

  • Să profite din plin de această experienţă.
  • Să-şi facă notiţe la întâlniri, pt. că o să vină momentul când o să regrete că nu au notat toate numerele de telefon. ?
  • Să fie punctuali.

Și tuturor spectatorilor TIFF le urează vizionare plăcută, la cât mai multe filme înainte!

P.S. Puteți să-i lăsați aici sau pe Facebook poze de la Dacia Mănăștur!

foto - Adi Bulboacă

foto - Adi Bulboacă

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog