10 PENTRU FILM

Ciprian Scurtea: „ Mă interesează felul în care se raportează regizorii la actori”

Scris de Maco

Pentru Ciprian Scurtea, 10 PENTRU FILM înseamnă momentul întâlnirii cu platoul, chiar dacă la nivelul unui laborator. Are un rol favorit în teatru, spectacole multe la Sibiu și mari curiozități.
„Cel mai important și drag rol este Kurt de Shauten, rolul din Nathan Înţeleptul, în regia lui Armin Petraş. Mi-a plăcut mult cum lucrează el cu actorii şi echipa de la Stuttgart. Nu am nici un proiect nou acum, sunt angajat al Teatrului Radu Stanca din Sibiu și avem mai multe spectacole pe care le jucăm.   interesează mult cum se raportează regizorii la actori şi la munca de zi cu zi cu ei, cum se desfăşoară un casting... Cât despre sfaturi, Ali mi-a spus distrez.”

***

Data nașterii: 24 mai 1978

Absolvent al secției Teatru a Facultatii de Litere a Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea Actorie, anul 2004.

În perioada 2004-2007 a jucat la Teatrul de Nord din Satu Mare, Teatrul Municipal din Baia Mare, Teatrul Municipal din Turda și Centrul Cultural Aiud.

În prezent, este actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, unde a jucat în spectacole regizate deSilviu Purcărete (Călătoriile lui Gulliver, Metamorfoze, Faust), Gianina Cărbunariu (Solitaritate), Cristian Juncu (Scrisori de dragoste către o prințesă chineză) sau Ziltan Balasz (Maestrul și Margareta).

În momentul de față, Ciprian poate fi văzut în spectacolul Nathan Înțeleptul, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Armin Petras.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco