10 PENTRU FILM TIFF 2016

Cine dă de băut la 10 PENTRU FILM: Cătălina Bălălău. E ziua ei pe 2 iunie!

Scris de TIFF Blog

Cătălina Bălălău, actriță a Teatrului din Piatra Neamț, e pregătită să intre în focurile 10 PENTRU FILM cu exerciții, ședințe foto, slalom printre evenimente, întâlniri, dar e gata și de party.
„Mă aştept se întâmple exact ce ne-a scris Ileana Cecanu în primul mail : ‘Dimineaţă, prânz, seară. Nu prea avem pauze. Vom avea exerciţii, vom filma, vom avea photo shoots, vom avea discuţii, vom fi prezentaţi publicului, ne vom îmbrăca frumos, vom merge la gală, vom merge la petreceri şi vom avea conferinţă de presă. Şi pe toate acestea le vom face împreună. Dincolo de asta, pe 2 iunie e ziua mea. Vreau petrec.”

Nu poate alege un rol preferat despre care să ne povestească, așa că o luăm la întrebări la conferința de presă, poate de fapt așeaptă să vină rolurile alea minunate din film, de fapt.
„E şi cum întreba-o pe mama pe care dintre cele două fete ale ei o iubeşte mai mult. Una e brunetă şi altă e mai blondă şi oricum, amândouă îi mănâncă zilele.”

În momentul de față, Cătălina ia o pauză de la disertație, să se bucure de TIFF, dar se va întoarce cu forțe proaspete atât la master cât și la teatru, că are treabă!
„Sunt proaspăt angajată a Teatrului Tineretului din Piatră Neamţ unde am lucrat cu bucurie şi tocmai a avut loc premieră spectacolului ‘Anul Dispărut. 1996’ de Peca Ştefan în regia Anei Mărgineanu. Acum îmi scriu lucrarea de disertaţie despre procesul de lucru la această producţie şi abia aştept Gala Absolvenţilor - sunt la master actorie anul II şi acum termin. În şcoală avem un spectacol care ne place foarte mult, ‘Martiri’ de Marius von Mayenburg, iar unul dintre proiectele mele pe termen scurt este găsesc împreună cu Irina Crăiţa-Mândră, regizoarea acestui spectacol, un spaţiu în care -l jucăm după gala.”

Cunoscuţilor le garantează că-și va urma propriile sfaturi, adică se va bucura în fiecare clipă de tot ce are ea de oferit
„Cunoscuţii nu prea au apucat asalteze cu sfaturi pentru imediat ce a fost publică informaţia,eu am tăiat-o spre Piatră Neamţ. Am fost deci între localităţi şi greu de asaltat. Însă cred cel mai drăguţ sfat a fost al Ioanei Flora, căreia îi mulţumesc a acceptat îmi ia interviu pentru Liternet. Mi-a zis: ‘Vezi, ziceai vrei faci film. Acum o te duci acolo, o vorbeşti cu oameni şi o faci film.’ Şi în rest, toată lumea zice trebuie dau de băut. Mai e şi ziua mea. Pe 2. Iunie.”

***

Cătălina Bălălău are 26 de ani și este absolventă a Facultății de Teatru, secția Arta Actorului, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București (clasa profesurului Florin Zamfirescu 2014) și în prezent urmează cursuri de Masterat - Arta Actorului, la clasa profesorilor Gelu Colceag și Tania Filip. Este actor angajat al Teatrul Tineretului Piatra Neamt, unde poate fi văzută în spectacolul Anul Dispărut. 1996, de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu. A colaborat cu Teatrul Apropo, Teatrul Național din București, Teatrul Bulandra, Centrul Național al Dansului și ARCUB.

La Gala Hop 2015 a obținut Premiul Special al Juriului, iar în 2014, la Gala Metropolis, i-a fost acordat Premiul Florin Zamfirescu.  În 2013 a câștigat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în cadrul festivalului Serile de Teatru Studeţesc pentru rolul  Imme din Lut de Marijke Schermer.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog