10 PENTRU FILM TIFF 2016

Bucurați-vă, dragi participanți la 10 PENTRU FILM, pentru că nici nu știți ce repede trece totul. Vă spune Ali Deac

Scris de Maco

Pentru Ali Deac, „toată experienţa TIFF ocupă un loc important acolo pe scara momentelor/ clipelor/ trăirilor pe care le vei lua cu ţine, dincolo. O Întâlnire aparte cu oameni speciali, oameni minunaţi, oameni pe care am impresia că-i ştiu de o viaţă, aşa cum mi se părea încă din prima zi când ne-am cunoscut. Nu ştiu, probabil că am fost noi ceva mai norocoşi, rar se întâmplă să te nimereşti cu atâţia oameni şi să ai impresia că "aşa trebuia să fie", că e în firea lucrurilor... Acum privind înapoi, mă bucur, pentru că am câştigat 10 Prieteni (plus încă vreo 4,5 🙂 ) 10 Oameni, 10 colegi.”

Din iunie 2015 încoace, Ali a pus în aplicare o mulțime de lucruri învățate la 10 PENTRU FILM și speră ca drumul lui către cinematografie să fie mai lin. „În ultimul an am avut 3 premiere, 2 la secţia germană a TNRS: "Cu mulţumirile firme" regia Theodor Cristian Popescu, "Căprițo, eşti sătulă?" regia Felicitas Braun, iar la secţia română, chiar aseară pe 14 mai am avut premiera spectacolului "20 Noiembrie" un one-man show de Eugen Jebeleanu. Urmează FITS, iar imediat după, vom începe muncă la "Martiri" în regia lui Radu Alexandru Nica.

Experiența 10 PENTRU FILM nu se uită ușor. Ține legătura cu prietenii câștigați aici și are emoții pentru noii participanți cărora le dorește un sejur cel puțin la fel de plăcut.
„A fost un vis frumos, peste aşteptări, cu o echipa foarte bine pusă la punct, cu un program încărcat, dar unde nu am resimţit oboseală, cu lecţii dar şi cu distracţii, cu emoţie şi cu bucurie. Îmi doresc de la următoarele ediţii ca viitorii participanți 10 PENTRU FILM să aibă şansă să împartă acleasi emoţii cu colegii de an cum am făcut-o noi. Dacă au parte de experienţe asemănătoare, atunci toţi vor ieşi în câştig.”

Dintre lecțiile care i s-au lipit de timpan ca marca de scrisoare oferă noilor participanți 3 exemple:

  • „Nu o să vină regizorul, directorul de casting la tine, trebuie să te promovezi singur, să ai vizibilitate, du-te la agenţiile de casting, updateaza-ţi periodic fotografiile, CV-ul!
  • Filmul e foooarte diferit de teatru, dacă la teatru e "mult", e pentru cel din ultimul rând de la balcon, eh, aici e în tine, e în ochi, spectatorul "vine" la tine, prin ochiul camerei de filmat.
  • Să ştii ce fotografii să trimiţi la o agenţie de casting, să ştii să faci un showreel, o prezentare, să știi cum să te prezinţi la un casting e esențial!”

Așa că Ali le dorește mai proaspeților săi colegi în ale TIFF-ului „să profite la maxim de toate şansele pe care le vor primi în acele 4,5 zile. Să stoarcă toate informaţiile posibile de la oamenii cu care se vor întâlni, să se distreze, să nu cumva să piardă vreun party (nu ştiţi ce pierdeţi), să se bucure, să se bucure, să se bucure... pentru că nici nu ştiţi ce repede a trecut...

ali deac

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco