10 PENTRU FILM TIFF 2016

Andi Gherghe (10 PENTRU FILM 2016): „Sper să cunosc oameni alături de care să mă dezvolt”

Scris de TIFF Blog

„Cel mai important lucru în această meserie sunt întâlnirile. Sper să cunosc oameni alături de care să mă dezvolt în continuare, oameni cu care să pot lucra, cu care să pot închega proiecte.” spune Andi Gherghe, unul dintre actorii selectați anul acesta în cadrul programul 10 PENTRU FILM. A primit sfaturi bune de la cei care au aflat că va trece prin această experiență și e gata să le urmeze - „Să stau drept, să răspund frumos când sunt întrebat 🙂 şi să mă bucur de fiecare clipă petrecută la TIFF.”

E mândru de proiectele de până acum și sperăm să aflăm mai multe despre trecutul și prezentul lui la TIFF 2016. Poate chiar la conferința de presă a celor 10 PENTRU FILM.
„Am înfiinţat de câteva luni TEATRU 3G împreună cu Szekely Csaba şi Benedek Botond. În cadrul acestui teatru proaspăt suntem în repetiţii la piesa Nu regret nimic, scrisă de Szekely Csaba, prin care încercăm să prelucrăm prin teatru drame ale societăţii contemporane româneşti. Tototdată, în perioada iulie - august vom implementa proiectul Teatru în faţa blocului prin care încercăm să jucăm poveştile comunităţii din cartierele din Târgu-Mureş chiar în cartierele care au generat aceste poveşti.”

Poate tocmai de aceea nu poate alege un rol favorit de până acum, e pregătit pentru multe altele, cu aceeași dragoste și energie. „Consider că suntem suma experienţelor noastre, deci toate rolurile au fost importante. Poate unul mai important în acest moment este rolul din Respiraţii de la Teatrul Ariel din Târgu-Mureş pentru că după o pauză de 4 ani am urcat din nou pe scenă. Şi asta se datorează în primul rând lui Radu Nica, care a ţinut neapărat să lucreze cu mine.”

Cu energie sperăm și noi să-l întâlnim la proiecțiile și evenimentele TIFF 2016 care să-i poarte noroc în drumul pe care și-l dorește presărat cu niște roluri faine în filme.

***

Andi Gherghe are 35 de ani și este absolvent al Universității de Arte Târgu-Mureș, specializarea Artele Spectacolului – Actorie,  unde a obținut în 2009 și diploma de master, specializare Arta Regizorului. În 2011 a obținut atât Premiul Juriului cât și Premiul Publicului pentru Cel Mai Bun Actor la  Gala Tânărului Actor ”HOP”, organizată de UNITER.

Joacă din 2006 pe scenele teatrelor din Târgu Mureș, și a colaborat cu numeroși regizori precum Radu Afrim, Cătălin Mîndru, Laurențiu Blaga sau Radu Nica. În prezent poate fi văzut la Teatrul Ariel din Târgu Mureș, în piesa El – Respirații de Duncan Macmillan, regia Radu Nica.

P.S. Citește și interviul pe care l-a acordat pentru LiterNet!

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog