10 PENTRU FILM TIFF 2016

Alina Petrică (10 PENTRU FILM 2016): „O să vin la TIFF cu câteva haine frumoase, cu zâmbetul în buzunar şi cu multă voie bună!”

Scris de TIFF Blog

Alina Petrică a jucat-o cu mare succes pe Aglaja din A G L A J A, dramatizare după romanele Aglajei Veteranyi.
„Rolul asta a fost că un fel de terapie pentru mine, am învăţat multe lucrând la spectacol, din multe puncte de vedere. Am învăţat să fac proiecte, să ţin contabilitate simplă, să fac promovare, lobby, dar mai ales, am crescut artistic prin rolul Aglajei. E o poveste foarte specială pe care o simt aproape, în care mă regăsesc destul de mult şi mai ales, prin care am reuşit să o regăsesc pe Alina mică şi să îmi dau seama că fiecare din noi are un copil interior care nu pleacă nicăieri, doar adoarme... şi important e să înţelegem asta şi să-l trezim atunci când nu e prea târziu.”

Acum se bucură și de alte proiecte, dar abia așteaptă să înceapă nebunia 10 PENTRU FILM. „O am pe Aglaja în AGLAJA la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, de curând am scos un proiect la TNB, Sala Mică, (D)efectul Placebo, un spectacol foarte actual cu mesaje puternice, cant şi dansez în Îmblânzirea Scorpiei de la Teatrul de Comedie şi bucur de lumea nebună a cabaretului în Mon Cabaret Noir, al lui Răzvan Mazilu. Mai departe urmează un research vara asta, plecăm să cunoaştem ruralul românesc pentru un proiect care se vrea a fi în viitorul apropiat, care are la baza povestea Petrică şi lupu', dar şi alte basme româneşti, în acelaşi timp ar fi ceva transformat într-un contemporan fusion, cu muzică şi dans.”

De la 10 PENTRU FILM, Alina așteaptă numai lucruri bune, dar în primul rând cunoaștere...

„Aş vrea să cunosc cât mai mult din lumea filmului şi cine ştie poate se întrevede un film, cândva în viitor. Cred că e foarte important că am fost aleasă, că oameni de specialitate au văzut ceva la mine, au venit să mă vadă la teatru şi m-au adus în faţă uşii filmului românesc. Acum, nu trebuie decât să întru... Cine ştie, poate se va întâmplă curând asta.”

Când le-a spus că a fost selectată în acest proiect, n-a fost asaltată de sfaturi, ci de felicitări și recomandări sănătoase.

„Mi s-a recomandat să dorm bine înainte de zilele de TIFF, pentru că acolo nu o să prea reuşesc şi să fiu cât mai eu... Nici nu cred că pot fi altfel... Ba, aş putea, că sunt actriţă, dar nu cred că despre asta e vorba... Cred că e vorba de a fi om, de a fi eu, cu bunele şi relele mele şi mai ales cu dorinţa mea de a cunoaşte şi de a învaţă lucruri noi... La TIFF o să vin eu, cu câteva haine frumoase, cu zâmbetul în buzunar şi cu multă voie bună!”

Ne vedem acolo! 🙂

 ***

Alină Petrică a absolvit secția Arta Actorului a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București în 2012, la clasa profesorului Doru Ana, unde a obținut ulterior și diploma de master (în 2014, la clasa Taniei Filip și a lui Gelu Colceag).  Tot în 2014 a absolvit Școala de Artă din București, secția Improvizație Jazz.

Este o actriță care pe lângă partituri de teatru, cântă și dansează în spectacole de gen. Joacă pe scenele unor teatre precum Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, Teatrelli, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior. Face parte din distribuția unor proiecte independente găzduite de Godot Café-Teatru, În Culise. Printre cele mai importante roluri din ultimii doi ani se numără Aglaja, adaptare după romanele Aglajei Veteranyi și s-a remarcat în spectacole regizate și coregrafiate de Răzvan Mazilu: Mon Cabaret Noir sau West Side Story.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

TIFF Blog