10 PENTRU FILM

10 PENTRU FILM: Ruxandra Maniu

Scris de Maco

Cu Ruxandra Maniu vă puteți întâlni la Teatrul Odeon unde joacă în „Titanic Vals” (regiaAlexandru Dabija), în „Casanova” (regia Dragoș Galgoțiu), în „Un Tramvai numit Dorință” și „Trei Generații” ambele în regia lui  Dinu Cernescu. „Sunt în repetitii și cu Radu Afrim la Teatrul Odeon, o colaborare care mă bucură și mă împlinește. Nu știu ce îmi rezervă viitorul, cred că e mai bine așa, îmi doresc să lucrez și să întâlnesc oameni frumoși”, spune tânăra actriță.

Vine pentru prima dată la TIFF, fiind selectată în proiectul 10 PENTRU FILM.
„Am făcut o medie din reacţii şi comentarii de la prieteni: Bravo Ruxi! Mult success!!! Bucură-te!”.
Așacă că are de gând să urmeze toate aceste sfaturi, să s ebucure de aceast experiențp și să învețe cât mai multe, în speranța că drumul spre film va fi mai lin și mai scurt.
„Până la mometul acesta eu nu am făcut film, mi-ar plăcea enorm, însă fac film, sper ca aici  se nască relaţia aceea de dragoste dintre Ruxandra Maniu şi Film.”

Pentru Ruxandra fiecare rol de până acum „este special în felul lui, şi îmi sunt dragi toate pentru  este ceva din mine în fiecare personaj căruia i-amdat viaţă , am avut şansă  primesc roluri frumoase şi foarte diferite .”
Rolul în 10 PENTRU FILM va fi cu siguranță unul la fel de important, așa că se pregătește intens... cu  energie pozitivă.

***

Ruxandra Maniu

Data nașterii: 14 Octombrie 1989

A absolvit secția Actorie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Hyperion din București, clasa profesorilor Eusebiu Ștefănescu si Rodica Mandache (2011). Din 2014 este actriță a Teatrului Odeon din București.

În 2011, Ruxandra Maniu a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță de comedie pentru rolul din piesa „Lapte Negru” de Vasili Sigarev la Festivalul Internațional Hyperion StudFest. Doi ani mai târziu, în cadrul Galei Hop – Gala Tânărului Actor 2013, Ruxandra câștiga Marele Premiu “Ştefan Iordache”  și Premiul publicului pentru “Ea” din “Râs nervos” de Christopher Durang.

A lucrat cu regizori precum Dinu Cernescu, Dragoș Galgoțiu, Alexandru Dabija sau Radu Afrim și poate fi văzută pe scena Teatrului Odeon în piese precum “Titanic Vals”, “Casanova”, “Trei generații” sau “Un tramvai numit dorință”.

În film, Ruxandra Maniu a jucat rolul Arlechin din “Funeralii Fericite”(2013), în regia lui Horațiu Mălăele.

***

Cei zece actori sunt: Alexandru Ion (Teatrul Național, Teatrul Act, Metropolis, București), Ali Deac(Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp(Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din București), Lucian Teodor Rus (Teatrului Național din București), Ruxandra Maniu (Teatrului Odeon din București), Silva Helena Schmidt (Teatrul Național București), Reka Szasz (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea).

Actorii au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă şi Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

Programul 10 pentru FILM este prezentat de Farmec.

Cu sprijinul: Mercedes Benz, HBO, ECCO, Tudor. Personal Tailor,  Vestige Centre Ville, Universitatea de Artă și Design, MAC, Keune.

Scrie un Comentariu

Despre Autor

Maco